Αρχική Νέα Τοπικά Στ. Τάσσος- βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, για προσφυγικό και τους… λύκους στα...

Στ. Τάσσος- βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, για προσφυγικό και τους… λύκους στα πρόβατα (VIDEO)

11

«Οι λαοί της περιοχής μας δέχονται ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.. Ορισμένοι λαοί το δέχονται σε υπερθετικό βαθμό», τόνισε ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ο κ. Τάσσος χαρακτήρισε σαν αποθέωση της βαρβαρότητας, της υποκρισίας και της πολιτικής απάτης τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό.
Στο θέμα των κλειστών συνόρων επέρριψε ευθύνες και στην Κυβέρνηση αφού συμφωνεί με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ χαρακτήρισε ψευδή τη φημολογία για τις ροές οικονομικών μεταναστών από χώρες που δεν είναι μεταξύ των τριών που υπάρχουν πολεμικές συρράξεις και απειλή της ζωής των ανθρώπων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου,  το πρώτο τρίμηνο του 2016 έχουν φτάσει στη Χίο 32.703 πρόσφυγες εκ τν οποίων 30.895 είναι από Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν (ποσοστό 94,7%).
Άσκησε αυστηρή κριτική στο γεγονός ότι η Ε..Ε δεν σέβεται ακόμα και αυτό που η ίδια έχει ορίσει ως χώρες που οι κάτοικοι τους χαρακτηρίζονται πρόσφυγες, αφού αποχαρακτηρίζονται ακόμα και περιοχές της Συρίας (όπως η Δαμασκός) σαν μη εμπόλεμες.
«Εκτός της βαρβαρότητας έχουμε και υποκρισία συνέχισε αφού εκκληθεί το ΝΑΤΟ που δημιούργησε τον πόλεμο, να φυλάει τα πρόβατα». Σημείωσε επίσης ότι το ΝΑΤΟ ήρθε για να υποστηρίζει την Τουρκία στην περιοχή στη διαμάχη της με τη Ρωσία αλλά και να προετοιμάσει μια νέα εισβολή, αυτή τη φορά στη Λιβύη.
Σημείωσε δε ότι νομιμοποιεί τις απαιτήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την χώρα μας, ενώ μας εμπλέκει πιο βαθιά στην κρίση.
Ο παράλληλα και πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, σημείωσε ότι το προσφυγικό έχει την ίδια γενεσιουργό αιτία με αυτά που έχουμε και εμείς ως χώρα στο εσωτερικό μας.
Ο κ. Τάσσος χαρακτήρισε τα μέτρα σαν «λαίλαπα που έρχεται να τσακίσει» τα εργασιακά δικαιώματα. Τόνισε δε ότι σαν ΚΚΕ θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. «Ρήξη με το σύστημα, μόνο με αγώνα μπορεί να κερδηθεί κάτι», κατέληξε ο Σταύρος Τάσσος.
Στην παρέμβαση του εξάλλου το στέλεχος του ΚΚΕ, και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χίου, Μάρκο Σκούφαλος σημείωσε τη διαφωνία που είχαν ως παράταξη για  τη δημιουργία HOT SPOT. Τόνισε ότι ως ΛΑΣ έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους τόσο για τη Σούδα , που προέβλεψαν μονιμοποίηση του καταυλισμού, όσο και για τη ΒΙΑΛ , διαφωνώντας με τη δημιουργία ενός κλειστού κέντρου κράτησης.
Την Τετάρτη ο κ. Τάσσος συνεχίζει την περιοδεία του στη Χίο, ενώ στις  6.30 το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση που οργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ στο Ομήρειο, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τον ρόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΟΔΕ Χίου: ζητά διευκρινήσεις για την «αποστολή» Τούρκων αξιωματούχων στα νησιά για το προσφυγικό
Επόμενο άρθροΟ Κάμπος της Χίου μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη