Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Παιδιά του Δημοτικού Θυμιανών σε διαγωνισμό Ρομποτικής

Παιδιά του Δημοτικού Θυμιανών σε διαγωνισμό Ρομποτικής

33

 Δύο σχολεία από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα βρεθούν στον τελικό του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «Ο Γαλαξίας μας» αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών, που διεξάγει ο WRO Hellas.

Στον 2ο και τελικό γύρο προκρίθηκαν οι ομάδες από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου και του Δημοτικού Θυμιανών (φωτογραφία).

Συνολικά οι συμμετοχές ήταν 9 από την Περιφέρεια, και οι ομάδες «Επίκουρος- Curiosity» της Σάμου και «Τα Αστέρια» των Θυμιανών Χίου θα πάρουν μέρος στην επόμενη φάση που θα γίνει το Σάββατο, 19 Μαρτίου, στα εκπαιδευτήρια της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη,

Η σαμιώτικη ομάδα έχει «προπονητές» τους Δημήτρη Κάτσιο και Αντώνη Παναγιώτου και την αποτελούν οι μαθητές και μαθήτριες: Στρατής ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ, Παντελής ΒΑΛΗΣ, Αριστομένης ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, Ευαγγελία ΜΠΙΛΙΜΠΑ, Μαρία- Ταξιαρχούλα ΜΗΤΣΟΥ και Δημήτρης ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ.
Η Χιώτικη ομάδα έχει «προπονητή» το Μόσχο Σαμολαδά και την αποτελούν οι μαθητές και μαθήτριες: Μιχάλης Ζηρριάς, Μαρκέλλα Κοντού, Δέσποινα Μπακλή, Αλκετ Σελάμι, Βαγγέλης Στρατάκης και Ερισον Τζέτα.
O διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

Περισσότερα για το διαγωνισμό μπορείτε να δείτε εδώ και στη σελίδα του οργανισμού στο facebook: WRO Hellas.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΟΔΕ Χίου: ζητά διευκρινήσεις για την «αποστολή» Τούρκων αξιωματούχων στα νησιά για το προσφυγικό
Επόμενο άρθροΟ Κάμπος της Χίου μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη