Αρχική Νέα Τοπικά Συμπλοκές και 5 τραυματίες το βράδυ στο Κέντρο Κράτησης προσφύγων στη ΒΙΑΛ

Συμπλοκές και 5 τραυματίες το βράδυ στο Κέντρο Κράτησης προσφύγων στη ΒΙΑΛ

19

 
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες βράδυ ο χώρος στο Κέντρο κράτησης της ΒΙΑΛ, όταν ομάδες Αφγανών και Σύριων προσφύγων-μεταναστών συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα 5 άτομα να μεταφερθούν τραυματισμένα στο Νοσοκομείο Χίου.

Από τις 9.30 περίπου το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και τη 1.30 τα ξημερώματα Παρασκευής σημειώθηκαν επεισόδια, με πετροπόλεμο, συμπλοκές ακόμα και μαχαιρώματα.

Στο Νοσοκομείο της Χίου, νοσηλεύονται 2 Αφγανοί και ένας σύριος, ενώ άλλοι δύο Αφγανοί πήραν εξιτήριο. Πιο σοβαρά είναι ένα άτομο που έχει τραυματιστεί από πέτρα κοντά στο μάτι και νοσηλεύεται στη ΜΑΦ, ενώ τα άλλα δύο είναι στη χειρουργική, με τον ένα να έχει υποστεί άγριο ξυλοδαρμό.

Την τάξη με χειροβομβίδες κρότου- λάμψης προσπάθησε να επιβάλλει η αστυνομία, με μια διμοιρία των ΜΑΤ που διαθέτει η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου στο HOTSPOT της ΒΙΑΛ και για να προστατεύσει επίσης και τα γυναικόπαιδα που βρέθηκαν σε διασταυρούμενα «πυρά» από πέτρες.

Σαν κύρια αιτία αυτής της κατάστασης φαίνεται να είναι ο παρατεταμένος εγκλεισμός των ανθρώπων στο Κέντρο Κράτησης της ΒΙΑΛ, ότι ήδη βρίσκονται αντί για 1.100 περίπου άτομα που είναι η δυναμικότητα του Κέντρου , τουλάχιστον 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και η ανησυχία που προκύπτει από τις πληροφορίες για επαναπροώθηση στην Τουρκία.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεζοπορία στα μονοπάτια της Βολισσού
Επόμενο άρθρο“Λάθρα;”, αναβολή εκδήλωσης συμπαράστασης στο HOTSPOT ΒΙΑΛ