Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Πίτα απολογισμού στην Περιφέρεια

Πίτα απολογισμού στην Περιφέρεια

36

 Ευκαιρία για αποτίμηση του έργου της Περιφέρειας και αναφορά στους στόχους για τη νέα χρονιά αποτέλεσε η  εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, την περασμένη Παρασκευή.
Παίρνοντας το λόγο η Γενική Γραμματέας Μαρία Σκέμπερη, τόνισε ότι το 2002 αξιολογείται ως ιδιαίτερα δημιουργική και παραγωγική χρονιά για το Βόρειο Αιγαίο.
«Σ’ όλα τα πεδία αρμοδιότητάς μας – υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας – σημειώθηκαν σημαντικότατα βήματα προόδου, αφού ξεκίνησαν ή δρομολογήθηκαν έργα και ενέργειες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των νησιών μας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους.
Αρχίζοντας από το ΠΕΠ 2000-2006 Βορείου Αιγαίου, σημειώνω ότι έχουν ενταχθεί ήδη 120 έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 160 εκ. € (54,5 δις δρχ.), με τα οποία δεσμεύσαμε ουσιαστικά μέσα σε ένα χρόνο το 1/3 όλου του ΠΕΠ. Και το κυριότερο ξεκίνησαν κι υλοποιούνται απ’ το πρόγραμμά μας έργα όχι μόνο στον τομέα των υποδομών. Αξίζει να αναφέρω για παράδειγμα το Βοήθεια στο Σπίτι…».
«Μέσα στον ίδιο χρόνο – είπε η Γενική Γραμματέας – το Βόρειο Αιγαίο είχε την ευκαιρία να έχει την πρωτοπορία πανελλαδικά και στην Κοινωνία της Πληροφορίας, ενώ ξεκίνησε και μια σειρά από προγράμματα που αφορούν στην καινοτομία, στην ηλεκτρονική διείσδυση και στην απασχόληση, αντίστοιχα: ΝΑΙΑΣ, ΔΙΑΣ, ΟΡΦΕΑΣ.
Ολοκληρώνοντας τον απολογισμό η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί σε μεμονωμένες παρεμβάσεις που έγιναν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση ζητημάτων που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη και στους τρεις νομούς μας. Ενδεικτικά ανέφερε το θέμα του νερού στη Χίο, τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιήθηκαν στη Σάμο, την πληρωμή οφειλών από το 1999 για τη μεταφορά μαθητών σ’ όλη την Περιφέρεια, τη μέριμνα και τις επαφές για την εξασφάλιση επάρκειας καυσίμων στη Λέσβο, την εμπειρογνωμοσύνη για τη χωροθέτηση οχλουσών δραστηριοτήτων που ολοκληρώνεται άμεσα, και γενικά την προώθηση μιας σειράς έργων σ’ όλα τα νησιά που κινδύνευαν να ματαιωθούν αν δεν λαμβάνονταν ειδικά μέτρα.
Καταλήγοντας η κ. Σκέμπερη υπογράμμισε πως στο χρόνο που διανύουμε «η Περιφέρεια έχει θέσει ως κυρίαρχο στόχο την ενεργοποίηση όλων των Μέτρων του ΠΕΠ και την εντατικοποίηση των ρυθμών υλοποίησης για αύξηση της απορροφητικότητας. Μέσα στο σχεδιασμό μας συμπεριλαμβάνεται ένα βαρύ πρόγραμμα από τεχνικές συσκέψεις στο οποίο θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για παρότρυνση αλλά και βοήθεια των Τελικών Δικαιούχων για την προώθηση των έργων. Με τις ευχές της για τη νέα χρονιά η Γενική Γραμματέας έκοψε την πίτα της Περιφέρειας, το τυχερό φλουρί της οποίας βρισκόταν στο πρώτο κομμάτι ΄΄του Χριστού και της Παναγίας΄΄ και δόθηκε στους παριστάμενους ιερείς της Μητρόπολης Μυτιλήνης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤίμησαν τους πρωτοπόρους συναδέλφους τους οι φαρμακοποιοί
Επόμενο άρθροΕκοψαν την πίτα τους στην Ενωση Ομογενών