Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Κάλεσμα για αγώνα των σπουδαστών Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης

Κάλεσμα για αγώνα των σπουδαστών Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης

27


 ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ των γενικών συνελεύσεων των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού ζητούν οι σπουδαστές των Ακαδημιών της Κρήτης σχετικά με το νομοσχέδιο που στέλνει το ΥΕΝ στη Βουλή για τη ναυτική εκπαίδευση.
Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση με την οποία ζητείται όλες οι σχολές να πάρουν θέση ώστε να αποστείλουν την οριστική πρόταση το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου θέσεις του Δ.Σ. των Σπουδαστών των ΑΕΝ Κρήτης «είναι αντίθετες ως προς την πρόθεση του ΥΕΝ να δημιουργήσει ιδιωτικές σχολές γιατί θα έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση του ναυτικού επαγγέλματος.
Τονίζοντας ότι η συνεργασία όλων των Ακαδημιών θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα, οι τροποποιήσεις που ζητούν οι σπουδαστές της Κρήτης είναι οι εξής:
1. Να μην έχουν την ίδια εξέλιξη οι απόφοιτοι των ιδιωτικών σχολών με αυτούς των ΑΕΝ (να εξελίσονται έως πλοίαρχοι- μηχανικοί Β΄ τάξης).
2. Να μην καθιερωθεί το σύστημα τηλεματικής εκπαίδευσης παρά μόνο πάνω στο πλοίο και για την απόκτηση αποδεικτικού ναυτικής ικανότητας.
3. Τα πτυχία των αποφοίτων από ιδιωτικές σχολές να μην είναι ισάξια με αυτά των αποφοίτων των ΑΕΝ.
4. ΝΑ χρειάζονται, οι απόφοιτοι ιδιωτικών σχολών, 36 μήνες θαλάσσια υπηρεσία ώστε να εξελιχθούν από Γ΄τάξης σε Β΄τάξης πλοίαρχοι- μηχανικοί.
5. Όσοι προέρχονται από ΤΕΕ να εξελίσονται έως Γ΄ τάξης πλοίαρχοι- μηχανικοί.
6. Η κυριότερη διαφωνία μας είναι ότι τα άτομα που θα ακολουθήσουν τον ιδιωτικό τομέα θα παίρνουν πτυχίο σε λιγότερο ή ίδιο χρονικό διάστημα με αυτούς που θα ακολουθήσουν το δημόσιο τομέα- ΑΕΝ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤίμησαν τους πρωτοπόρους συναδέλφους τους οι φαρμακοποιοί
Επόμενο άρθροΕκοψαν την πίτα τους στην Ενωση Ομογενών