Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Στους δρόμους οι σχολικοί φύλακες

Στους δρόμους οι σχολικοί φύλακες

37

Εκπαιδευόμενους θεωρεί ακόμη το Υπουργείο Εσωτερικών τους σχολικούς φύλακες παρ’ όλο που επί δύο χρόνια φυλάνε τα σχολεία και ούτε καν με σύγχρονη τεχνολογία για να θεωρηθεί δύσκολη η εκμάθηση αυτής της εργασίας.
Ετσι την ώρα που οι δίχρονες συμβάσεις για τους 3.000 σχολικούς φύλακες λήγουν στις 8 Φεβρουαρίου ο κλάδος προετοιμάζεται για κινητοποίηση. Συγκεκριμένα με απόφαση που ελήφθη την περασμένη Δευτέρα στην Σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής στην Αθήνα, στις 11 Φεβρουαρίου θα βγουν στους δρόμους ζητώντας να επανακηρυχθούν οι θέσεις βάση του νόμου 21/90 με βασικό κριτήριο την εμπειρία.
Όπως μας δήλωσε η Πρόεδρος του Σωματείου Σχολικών Φυλάκων ΒΑ Αιγαίου Έφη Αιγινίτη τα δύο χρόνια δούλευαν χωρίς ένσημα και έχοντας μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς επίσης να πληρώνονται για υπερωρίες και νυχτερινά. Εντύπωση κάνει επίσης ότι το Υπουργείο Παιδείας παρ’ όλο που εργάζονται και φυλάνε σχολικά κτίρια δεν έχει λάβει ενεργή θέση υπέρ τους. 
Η λύση που φαίνεται πως προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών είναι να τους ανανεώσει τη σύμβαση για ένα χρόνο έχοντάς τους πάλι ως εκπαιδευόμενους, με προοπτική να τους περάσει στους Δήμους, οι οποίοι όμως ζητούν και τους ανάλογους πόρους.
Στη Χίο σχολικοί φύλακες λειτουργούν στα σχολεία: 4ο Γυμνάσιο, 3ο Ενιαίο Λύκειο, Κάμπου και 1ο- 2ο ΤΕΕ. Αίτημα όμως της σχολικής κοινότητας και του σωματείου των σχολικών φυλάκων είναι να επεκταθεί ο θεσμός.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ “Ψύλλος” που δεν έγινε ελέφαντας
Επόμενο άρθροΊδιο έργο με τα ΜΜΕ στο ΔΗΠΕΘΕ;