Οι προθεσμίες μελετών και έργων προβληματίζουν τη Νομαρχιακή Επιτροπή

  42

   
  ΠΙΕΖΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ και παράλληλα η Νομαρχιακή Επιτροπή τους μελετητές για τη μείωση του χρόνου παράδοσης των μελετών. Στην πρώτη, με τη νέα σύνθεση, συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης έδειξε τη διάθεσή του να το πράξει έτσι ώστε να παραχθεί έργο.
  Συγκεκριμένα τρεις σημαντικές μελέτες που εξετάστηκαν και αφορούν τις γέφυρες Κοκκαλά και ΔΕΗ καθώς και Κοντυλόπου, την ολοκλήρωση του οδικού έργου Καλαμωτής- Νενήτων και τη μελέτη ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου στο Ρημόκαστρο, ο χρόνος παράδοσης μειώθηκε κατά 50% από τους αρχικά ορισθέντες, που σημαίνει παράδοση μελετών σε τρεις μήνες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ, οι κίνδυνοι για τυχόν καθυστερήσεις υπάρχουν και από τυχόν ενστάσεις που μπορεί να γίνουν αφού είναι μεγάλος ο αριθμός των ενδιαφερομένων γραφείων.
  Σε ότι αφορά τη μελέτη του δρόμου Χίου- Μεστών οι όροι που τέθηκαν στο διαγωνισμό έβγαλε εκτός τους 13 από τους 16 φακέλλους ενδιαφερομένων μελετητικών γραφείων- κοινοπραξιών.
  Η Νομαρχιακή Επιτροπή ζήτησε έτσι να επανεξετάσει τις προτάσεις που υποβλήθησαν, περιλαμβάνοντας και όσες έκοψε για τυπικούς λόγους και είναι οι 12 από τους 13, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την αξιολόγησή τους, εκτιμά η εφημερίδα.
  Τριβές, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε ο ορισμός επιτροπής για τη διατύπωση της προκήρυξης διαγωνισμού ανάθεσης της μελέτης για το φράγμα στο Σαραπιό.

  Διαφήμιση
  Προηγούμενο άρθροΟ “Ψύλλος” που δεν έγινε ελέφαντας
  Επόμενο άρθροΊδιο έργο με τα ΜΜΕ στο ΔΗΠΕΘΕ;