Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Στασιμότητα στα σχολεία Βουνακίου, αναζητούνται οι προκάτ αίθουσες

Στασιμότητα στα σχολεία Βουνακίου, αναζητούνται οι προκάτ αίθουσες

48


 


 ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ πιέσεις δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Μαρία Σκέμπερη για το θέμα του 3ου και 8ου δημοτικών σχολείων Χίου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με τις καθυστερήσεις που νπαρουσιάζει το έργο.
Όπως σημείωσε πράγματι το έργο θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει αλλά κανένας δεν της έχει θέσει ως σήμερα κάποιο πρόβλημα ή της έχει ζητηθεί να παρέμβει. Ζήτησε δε τη στενότερη παρακολούθηση ώστε να δουν και από το ΥΠΕΧΩΔΕ γιατί ακόμα δεν έχουν έρθει οι προκάτ αίθουσες.
Στο αίτημα των συλλόγων γονέων να υπάρξουν λυόμενες αίθουσες που θα
τοποθετούνταν στο προαύλιο του σχολείου είχε ανταποκριθεί η υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή να προωθήσει το θέμα στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Όπως δήλωσε στο chiosnews.com η κα Τσουρή, πράγματι έχει υπάρξει καθυστέρηση και ότι η ίδια καταβάλλει έντονες προσπάθειες για την επιτάχυνση της επίλυσή του.
Ανήσυχοι είναι και οι γονείς διότι το έργο θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει ακόμα και από τον Αύγουστο αλλά δεν είχε (και δεν έχει) λυθεί το θέμα της στέγασης των μαθητών. Πιθανή είναι έτσι η εξέταση του θέματος των κινητοποιήσεων από την πλευρά των συλλόγων γονέων, όπως μας είπε ο πρόεδρος του συλλόγου του 3ου Δημοτικού Σαράντος Πιτσιλαδής.
Την ίδια ώρα βέβαια τα παιδιά κάνουν μάθημα σε κτίριο που χρήζει άμεση επισκευή, με ότι συνεπάγεται αυτό, ενώ παράλληλα ανεβαίνει και ο προϋπολογιμός του έργου (μπορεί και περισσότερο από ότι θα κοστίσει η μεταφορά των αιθουσών που προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί ποιο από τα συναρμόδια υπουργεία θα αναλάβει τα έξοδα). Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στους Δήμους Λάκης Τσακός ο εργολάβος του έργου, από την ώρα που δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση θα προχωρήσει στους πίνακες αναθεώρησης που στηρίζονται στις τιμές που εκδίδει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι πίνακες αναθεώρησης ανά εξάμηνο σημείωσε, μπορεί να είναι και της τάξης του 4-5%.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣοφία Καρασούλη: μια χιώτισσα στο Βανκούβερ
Επόμενο άρθροΒραβεύσεις μαθητών, αθλητών την Παρασκευή