Αρχική Νέα Τοπικά Στήριξη των σπουδαστών Ε.Ν. από ΠΕΜΕΝ

Στήριξη των σπουδαστών Ε.Ν. από ΠΕΜΕΝ

72

 Την αντίθεση της ΠΕΜΕΝ στο σχέδιο νόμου για τη ναυτική εκπαίδευση που προωθεί η Κυβέρνηση διατύπωσε για μια ακόμη φορά ο πρέοδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Εργατικό Κέντρο.
Λίγο πριν την εκδήλωση κοπής πίτας των μηχανικών του εμπορικού ναυτικού και των οικογενειών τους στη Χίο, ο κ. Τούσσας και το μέλος της Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ- καθηγητής της Ακαδημίας Μηχανικών Χίου Ισιδωρος Μακριάς είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τη συνεχή καταπάτηση των ναυτεργατικών δικαιωμάτων.

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου θα υποβαθμιστεί, τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, η εκπαίδευση στις Ακαδημίες που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των ναυτικών ατυχημάτων στη θάλασσα.
Κατέθεσε τη θέση του ναυτεργατικού χώρου για ένταξη των Σχολών στο Υπουργείο Παιδείας, όπου είναι ο φυσικός τους χώρος, τονίζοντας ότι πρέπει να διπλασιαστούν τα κονδύλια για ην εκπαίδευση, να εκσυγχρονιστούν οι αίθουσες διδασκαλίας, τα βιβλία να αλλάξουν, το διδακτικό προσωπικό να αποκτήσει μόνιμη σύμβαση εργασίας, αλλά και να αλλάξει το καθεστώς των Σχολών.
Αναφερόμενος ο Γιώργος Τούσσας στην κακή οικονομική κατάσταση του ΝΑΤ σημείωσε ότι τα χρέη έφτασαν το 2002 στα 215 δις. Χαρακτήρισε δε προκλητική τη στάση του Υπουργείου, που εκτός από τις πρόσφατες αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων της ακτοπλοΐας, «πέταξε» τους συνταξιούχους ναυτικούς στο κατάστρωμα και αφαίρεσε την έκπτωση στα εισιτήρια των συζύγων των ναυτικών.
Η αντιπρόταση ήταν η δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που με φθηνά εισιτήρια θα εξυπηρετεί όλα τα νησιά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο Φεβρουάριο οι αίθουσες σε 3ο, 8ο
Επόμενο άρθροΑγιος Τρύφωνας, προστάτης των αμπελουργών