Αρχική Νέα Αθλητικά Επιτυχείς οι αιγαιοπελαγίτικοι σε Κάρπαθο

Επιτυχείς οι αιγαιοπελαγίτικοι σε Κάρπαθο

175

{fnc titlos}


 Παρά τη συνεχή και δυνατή βροχή με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην Κάρπαθο οι 16οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου, το τριήμερο Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2002.
Οι αγώνες οργανώθηκαν όπως κάθε χρόνο από το Υπουργείο Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το ΣΕΓΑΣ και φέτος το Δήμο Καρπάθου.
Στην διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 600 αθλητές και αθλήτριες από 40 σωματεία στίβου που δραστηριοποιούνται σε 18 νησιά του Αρχιπελάγους.
Το νεοκατασκευασμένο σύγχρονο στάδιο ολυμπιακών προδιαγραφών της Καρπάθου εγκαινιάσθηκε το Σαββάτο 28 Σεπτεμβρίου από τον Υπουργό Αιγαίου Νίκο Σηφουνάκη.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Υπουργείου ο κ. Σηφουνάκης κηρύττοντας την έναρξη των αγώνων, σημείωσε πως σε αυτό το θεσμό «έδειξαν για πρώτη φορά το παγκόσμιου βεληνεκούς ταλέντου τους, αθλητές όπως ο Κώστας Κεντέρης, η Νίκη Ξάνθου, η Αγγελική Τσολακούδη και τόσοι άλλοι».
Επισήμανε εξάλλου πως η μεγάλη προσφορά των αγώνων είναι επίσης «η δημιουργία αθλητικών υποδομών σε όλο το Αρχιπέλαγος, υποδομές που θα βοηθήσουν στη δημιουργία κι άλλων αθλητών κι άλλων πρωταθλητών».
Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου με την παράδοση της σημαίας των αγώνων στο Δήμαρχο Μύρινας Λήμνου κ. Κώστα Σάμπαλο. Όπως είναι γνωστό οι 17οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου θα πραγματοποιηθούν στη Μύρινα Λήμνου, ήδη δε έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για την κατασκευή του νέου Δημοτικού Σταδίου Μύρινας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεριπλάνηση με το “Πελινναίο”
Επόμενο άρθροΚοινωνική εκπαίδευση μαθητών