Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Κοινωνική εκπαίδευση μαθητών

Κοινωνική εκπαίδευση μαθητών

47

{fnc titlos}


 


Στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου μπορούν να χωρέσουν και εκδηλώσεις γενικότερου ενδιαφέροντος και αυτό φιλοδοξεί να καθιερώσει από τη φετινή σχολική χρονιά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της αρμόδιας διεύθυνσης στις 8 και 9 Οκτωβρίου θα προβληθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο η ταινία «ο κόσμος της Σοφίας» που θα μας ταξιδέψει στην περίοδο της Αρχαιότητας, της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού.
 Στις 10 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί και στα ΜΜΕ του νησιού μας στο 2ο Λύκειο Χίου μια άλλη δράση που αφορά τις επισκέψεις της κινητής βιβλιοθήκης Κοραή. Σύμφωνα με το σχεδιασμό από το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, η κινητή βιβλιοθήκη κάθε 15 μέρες θα επισκπεπτεται και ένα σχολείο.
 Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει και οργανωμένες επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Αυτές θα γίνονται κάθε Τετάρτη όπου ένα- ένα τμήμα θα ξεναγείται από τη φιλόλογο Αθηνά Λουτράρη.
 Σε συνεργασία με την τροχαία Χϊου θα πραγματοποιηθούν επίσης ομιλίες στα σχολεία με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
 Από το δεύτερο δεκαήμερο Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν επίσης συζητήσεις με θέμα τον οικογενειακό προγραμματισμό για τους μαθητές του Λυκείου. Σε συνεργασία εξάλλου των Συλλόγων Γονέων θα γίνονται επισκέψεις επαγγελματιών στα σχολεία ώστε την ώρα του επαγγελματικού προσανατολισμού να κάνουν ημίωρεςπαρουσιάσεις στις τάξεις.
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιτυχείς οι αιγαιοπελαγίτικοι σε Κάρπαθο
Επόμενο άρθροΕκδρομή στα μαστιχόδεντρα