Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Το δικό τους ΧΥΤΑ θέλουν στις Οινούσσες

Το δικό τους ΧΥΤΑ θέλουν στις Οινούσσες

53


 Μια διαφορετική πρόταση συζητήθηκε για πρώτη φορά σε δημόσια συνεδρίαση, και συγκεκριμένα στο τελευταίο νομαρχιακό συμβούλιο, όπου ο Δήμος Οινουσσών φαίνεται να επιθυμεί να γίνει στο νησί ΧΥΤΑ και όχι σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ υπάρχει έτοιμη μελέτη, χρηματοδοτούμενη μάλιστα από το ΕΠΤΑ το 1999, για την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων στο νησί.
Το θέμα τέθηκε από το Νομάρχη Πολύδωρο Λαμπρινούδη στο πρόσφατο νομαρχιακό συμβούλιο, έτσι σε επικοινωνία με το Δήμο Οινουσσών δημοτικός υπάλληλος μας διαβεβαίωσε πως υπάρχει μελέτη πρόσφατα ολοκληρωμένη.
Για αυτό το λόγο είχε αντιδράσει ο Δήμος στο νομαρχιακό σχεδιασμό που προέβλεπε τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στις Οινούσσες και μεταφορά των σκουπιδιών με κοντέϊνερ στη Χίο. Αυτό το θέμα που θέτουν οι αιγνουσιώτες είναι μήπως μένουν πολλές μέρες τα κοντέϊνερ με τα σκουπίδια στο λιμάνι για να μεταφερθούν σε ΧΥΤΑ της Χίου καθώς και η αναμενόμενη αύξηση των τελών λόγω υψηλών μεταφορικών.
Τον προηγούμενο μήνα, αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Δημοτική Αρχή συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Μαρία Σκέμπερη, όπου και τέθηκε το θέμα. Η δυσκολία έγκειται στο ότι στην προμελέτη της Ν.Α. Χίου για τους δύο ΧΥΤΑ δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο για τις Οινούσσες. 
Ο επιλεγμένος χώρος βρίσκεται στη θέση Ατσιγγάνου, στην πίσω πλευρά του νησιού εκεί που είναι ο σημερινός σκουπιδότοπος και δεν υπάρχει θέμα με μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα.   

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚατάληψη την Παρασκευή στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Επόμενο άρθροΕτσι κάνουν οι Ιταλοί…