Αρχική Πολιτισμός Προβολή στην Ιταλία ελέω… Μάντικα

Προβολή στην Ιταλία ελέω… Μάντικα

44Στο περίπτερο των φίλων μας, του ιταλικού Δήμου της Ορτόνα, παρουσιάστηκε η Χίος στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΒΙΤ στο Μιλάνο της Ιταλίας.
Στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε από 15 έως 18 Φεβρουαρίου συμμετείχε η ΔΑΕΧ, όχι χάρη στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου -όπως αναγράφεται στο σχετικό δελτίο τύπου- αλλά στον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Μάντικα ο οποίος είχε ανακαλύψει την Oρτόνα φέρνοντας αντιπροσωπείας της στη Χίο με σημείο αναφοράς τον Απόστολο Θωμά!
Στην έκθεση το νησί μας προβλήθηκε με έντυπα του Γραφείου Τουρισμού αλλά και των άλλων φορέων του νομού, όπως και μέσω των τοπικών μας προϊόντων. Αυτοί που «καθάρισαν» όμως ήταν οι Ιταλοί που εξέδωσαν «ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο έντυπο με τον τίτλο «Ορτόνα και Χίος- Πόλεις του Αγίου Αποστόλου Θωμά».
Μάλιστα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του αντιδημάρχου του Δήμου της Ορτόνα Remo di Martino, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου του σημείωσε πως κύριος στόχος είναι η αδελφοποίηση με το Δήμο Χίου και την εδραίωση της συενργασίας σε όλα τα επίπεδα.
Παρόντες στο περίπτερο της Χϊου ήταν ο δ.σ. Αγγελος Μελέκος και η υπάλληλος του Γραφείου Τουρισμού Μαρκέλλα Καρακωνσταντή, που επέστρεψαν με ιδιαίτερα θετική εικόνα αφού πολλοί ήταν οι ιταλοί που ενδιαφέρθηκαν να πάρουν πληροφορίες έτσι ώστε να πισκεφθούν τη Χίο.
Ενημερώθηκαν εξάλλου ότι από το Δήμο της Ορτόνα υπάρχει η πρόθεση να προχωρήσουν στην οργάνωση προσκυνηματικών εκδρομών προς το νησί, αρχής γενομένης από την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚατάληψη την Παρασκευή στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Επόμενο άρθροΕτσι κάνουν οι Ιταλοί…