Αρχική Ομογένεια Θερμή υποδοχή Νομάρχη από την Ομογένεια

Θερμή υποδοχή Νομάρχη από την Ομογένεια

47 Την υπάρχουσα κατάσταση στο νομό και τον προγραμματισμό της
Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια ανέπτυξε ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ομογένεια της Αμερικής.
Μιλώντας το απόγευμα του Σαββάτου σε συγκέντρωση στελεχών και ενεργών μελών του Παγχιακού ΚΟΡΑΗ της Νέας Υόρκης ο Νομάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα θέματα του νερού,του αεροδρομίου,τής επέκτασης του Νοσοκομείου, του οδικού δικτύου αλλά και σε αυτά που αφορούν την επιχειρηματική και τουριστική ανάπτυξη, όπου μέσα στις συνθήκες της διεθνούς ύφεσης δεν διαγράφονται ευοίωνες.
Οπως χαρακτηριστικά μας ενημερώνει (μειώνοντας τις αποστάσεις με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) ο ομογενής, από τα παλαιά στελέχη του Παγχιακού ΚΟΡΑΗ της Ν.Υ., Μανόλης Μωραϊτης «οι παρευρεθέντες άκουσαν με προσοχή την όλη παρουσίαση. Εκείνο που έκανε  ευχάριστη την παρουσία του ήταν το γεγονός ότι ήξευρε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η ομογένεια αφού και ο ίδιος σαν φοιτητής του QUEENS COLLEGE και αργότερα του SAINT JOHN UNIVERSITY έζησε κοντά μας για 10 περίπου χρόνια».
Φαίνεται δε να τους κέρδισε με την αναφορά στα φοιτητικά του χρόνια και «που εξιστόρησε το γεγονός οτι δούλευε σε εστιατόρια για να τα καταφέρει να πάρει το Master του στα Οικονομικά απο το SAINT JOHN UNIVERSITY».
Δίνοντάς μας και στοιχεία από τη δράση του ΚΟΡΑΗ ο κ. Μωραϊτης σημειώνει πως τα Ελληνικά Τμήματα και των δυο πανεπιστημίων λαμβάνουν ετησίως από $1000 από το σύλλογο, «Κάτι που καμία άλλη ελληνική οργάνωση της Νέας Υόρκης δεν κάνει σε τακτική προθεσμία», σημειώνει.
Θετικά σχόλια απέσπασε από τον Πολύδωρο Λαμπρινούδη η οργάνωση και η τάξη που υπήρχε στα γραφεία του ΚΟΡΑΗ, ενώ οι ομογενείς μας παρέθεσαν στη συνέχεια δείπνο στο παρακείμενο Ελληνικό Εστιατόριο «ΜΥΘΟΣ» όπου συνεχίστηκε η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων.
Σήμερα στις 5.00 το απόγευμα (ώρα Ν.Υ.) ο κ. Νομάρχης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Χιακή Ομοσπονδία της Νέας Υόρκης στην Αστόρια.
Από τη Νέα Υόρκη, που τις τελευταίες ημέρες ήταν βροχερή, ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης θα αναχωρήσει για την Ελλάδα το βράδυ της Δευτέρας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ
Επόμενο άρθροDaily online newspaper of Chios (Χίος) island Greece