Αρχική Νέα Τοπικά Και σύγχρονα πλοία στο Αιγαίο;

Και σύγχρονα πλοία στο Αιγαίο;

30

 Σύσκεψη για την προμήθεια σύγχρονων πλοίων που θα εξυπηρετούν τις άγονες γραμμές πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα, στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Στη σύσκεψη όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Αιγαίου, εξετάστηκαν αναλυτικά οι λεπτομέρειες της προκήρυξης διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια σύγχρονων πλοίων που θα δρομολογηθούν στις γραμμές δημόσιας χρήσης (άγονες γραμμές) των νησιών του Αιγαίου με μακρόχρονες συμβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα πλοία που θα εξασφαλιστούν, θα εξυπηρετούν τη γραμμή Χίου- Ψαρών, Χίου- Οινουσσών και πιθανόν το δρομολόγιο Χίου – Σάμου. 
   


Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Θέος, Αιγαίου Δ. Καπετανάς, Εμπορικής Ναυτιλίας Λ. Λαμπρόπουλος καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Επίσης στη σύσκεψη συζητήθηκε και ο περαιτέρω συντονισμός των κινήσεων και ενεργειών, των τριών Υπουργείων, για την ταχύτατη προώθηση του όλου
εγχειρήματος, το οποίο θα αντιμετωπίσει σε μόνιμη και διαρκή βάση και θα αναβαθμίσει τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών.
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤην Τετάρτη το νομοσχέδιο για τη ναυτική εκπαίδευση;
Επόμενο άρθροΕΛΜΕ: καμπανάκι για το κτιριακό