Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη ΕΛΜΕ: καμπανάκι για το κτιριακό

ΕΛΜΕ: καμπανάκι για το κτιριακό

42

 Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια στο νομό απασχολούν έντονα την ΕΛΜΕ Χίου, που τις επόμενες μέρες θα αρχίσει επαφές με τις αιρετές αρχές του νομού.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΕΛΜΕ Γιάννη Χαλιορή στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» το 70% του συνόλου των κτιρίων είτε στάζουν από την οροφή, είτε πλημμυρίζουν.
Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στόχος είναι «μέσω αυτών των συναντήσεων να τεθούν οι βάσεις για μια εμπεριστατωμένη έρευνα που θα δείξει επακριβώς τις επισκευαστικές ανάγκες στο σύνολο των σχολείων της Χίου, αλλά και να θέσουν επί τάπητος το αίτημα κατασκευής νέων σχολικών μονάδων. Στην ιεράρχηση των προβλημάτων οι καθηγητές πρώτο θέτουν ενδεχόμενο πρόβλημα στατικότητας που πιθανόν να έχουν τα παλιά σχολικά κτίρια».
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στο φύλλο της Τρίτης της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει στην τεχνική εκπαίδευση. «Ο αριθμός των μαθητών που στρέφονται στην τεχνική Εκπαίδευση καθημερινά αυξάνει. Σύμφωνα με τα στοιχεία  που έχουμε στα χέρια μας η στροφή αυτή στην Χίο είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα επισημαίνει. Σε πανελλαδική έρευνα της ΟΛΜΕ η Χίος κατέχει μία από τις κορυφαίες θέσεις σε ποσοστό μαθητών που μετά το γυμνάσιο συνεχίζουν σε κάποιο σχολείο ή σχολή αυτής της κατεύθυνσης. Τουλάχιστον πέρσι το 60% των αποφοίτων γυμνασίου προτίμησαν είτε τα ΤΕΕ είτε το ΣΕΚ κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα υπερπληθυσμού στα τμήματα με όλες τις συνέπειες που έζησαν πρόσφατα οι μαθητές του ΤΕΕ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαι σύγχρονα πλοία στο Αιγαίο;
Επόμενο άρθροΗττα από Εθνικό στο Ιωνικό