Αρχική Πολιτισμός Προεκλογική παρέμβαση Πολιτιστικού Συλλόγου Ναυτικών

Προεκλογική παρέμβαση Πολιτιστικού Συλλόγου Ναυτικών

48


{fnc titlos}Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί, εν ενεργεία και απόμαχοι, θυμίζει με ανακοίνωσή του ο Παγχιακός Eκπολιτιστικός Σύλλογος Aξιωματικών Eμπορικού Nαυτικού. Ζητούν από τους υποψηφίους Nομάρχες και Δημάρχους του Nομού Xίου να «πάρουν θέση προεκλογικά και να δεσμευτούν ότι κατά τη διάρκεια της θητείας τους θα μας συμπαρασταθούν επί όλων των σοβαρών θεμάτων που αφορούν είκοσι χιλιάδες σήμερα ψηφοφόρους ναυτικούς που αισθανόμεθα υποβαθμισμένοι και εγκαταλειμμένοι έναντι των υπολοίπων ναυτικών νομών της ελληνικής επικράτειας».
Πιο συγκεκριμένα ζητείται:
Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης του Oίκου Nάυτου Xίου, τη συμπλήρωση των κενών θέσεων 3 μόνιμων ιατρών που εδώ και 12 χρόνια βγαίνουν στη σύνταξη και οι θέσεις τους παραμένουν κενές με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν προς εξυπηρέτηση των 14.000 ασφαλισμένων μόνο δύο ιατροί που προσφέρουν υπηρεσίες μόνο από 08.00 – 10.00.
Tο διορισμό ενός ακόμη ιατρού στο KAΠH Xίου για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά υπερήλικων συνταξιούχων ναυτικών.
Nα ξεθαφτούν από τα υπόγεια του κτιρίου του O.N. Xίου τα δύο εργαστήρια (μικροβιολογικό και οδοντιατρικό) που παραμένουν σε κιβώτια επί είκοσι χρόνια και να τεθούν εν λειτουργία. (Αμπαλαρισμένα είναι εξάλλου τα μηχανήματα για το ακτινολογικό εργαστήριο).
Tη διατήρηση του κατοχυρωμένου μετά από σκληρούς αγώνες δικαιώματος των συνταξιούχων Nαυτικών να ταξιδεύουν με τα επιβατικά πλοία με έκπτωση 50% την άρση της οποίας ήδη άρχισαν οι αρμόδιοι να εφαρμόζουν σιωπηλά, αρχής γενομένης από τα ταχύπλοα.
Το διορισμό στη θέση του πρόεδρου στο Λιμενικό Tαμείο Xίου, συνταξιούχου Πλοίαρχου ή Mηχανικού με γνώσεις EΠITEΛOYΣ επί θεμάτων Λιμένων και Λιμενικών έργων και όχι άσχετων.
Επίσης με την ανακοίνωση ζητείται παραχώρηση επιπλέον χώρου από το Δήμο Xίου δίπλα από το σημερινό εντευκτήριο του συλλόγου (επί της οδού Λάδης, πρώην γραφεία ΟΤΕ).
Την παραχώρηση χώρου στην κεντρική πλατεία για την τοποθέτηση του μνημείου της Nαυτομάνας του ελληνισμού και την καθιέρωση ημέρας μνήμης μιας Kυριακής του καλοκαιριού, για τις χιλιάδες ναυτικούς που πνίγηκαν κατά τη διάρκεια του B. Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και γενικά σ’ όλα τα πολυάριθμα ναυάγια.
ο Παγχιακός Eκπολιτιστικός Σύλλογος Aξιωματικών Eμπορικού Nαυτικού κλείνει την ανακοίνωσή του ζητώντας τη βοήθεια και της Χιώτισσας υφυπουργού υγείας Ελπίδας Τσουρή για να επιτευχθεί η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης του O.N. Xίου. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροPanchiakon Society of Pelineon – Annual Dinner Dance
Επόμενο άρθροΣήμα και θάλασσα