Αρχική Νέα Οικονομία Ναυτιλιακό τμήμα στο Επιμελητήριο

Ναυτιλιακό τμήμα στο Επιμελητήριο

69


{fnc titlos}Στη δημιουργία Τμήματος Ναυτιλίας αποφάσισε να προχωρήσει το Επιμελητήριο, που ομόφωνα έκανε αποδεκτή τη σχετική πρόταση από τον πρόεδρο το Δ.Σ. κατά τη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής (7 Οκτωβρίου).
Για να επιτευχθεί ο στόχος απαραίτητη κρίνεται η εγγραφή τουλάχιστον 10 μελών, αριθμός που σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αντώνη Ζαννίκο είναι εφικτό αφού οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να είναι εγγεγραμμένες σε δύο ή και περισσότερα Επιμελητήρια. Εκτιμείται επίσης ότι έτσι θα δοθεί το κίνητρο για τον επαναπατρισμό όλων των Χιώτικων ναυτιλιακών επιχειρήσεων στο νησί.
Με τον τρόπο αυτό το Επιμελητήριό μας αποκτά το έννομο συμφέρον να έχει γνώμη και να διαμορφώνει άποψη για θέματα ναυτιλίας στα ευρωπαϊκά επιμελητηριακά forum αλλά και να διεκδικήσει την ανάθεση μελέτης που θα αναζητά τρόπους αναθέρμανσης  της ιστορικής σχέσης του Χιώτη με τη θάλασσα.
Όπως αναφέρεται εξάλλου στο τρίτο φύλλο της έκδοσης του Επιμελητηρίου «Επιμελητηριακή Επικοινωνία», «ήδη από τη Διοίκηση έχουν γίνει κρούσεις στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, σε χιώτικα εφοπλιστικά γραφεία και τοπικούς παράγοντες για να πετύχει τη χρηματοδότηση της μελέτης. Η προσπάθεια βρίσκει την πλήρη συμπαράσταση της ελληνίδας επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Άννας Διαμαντοπούλου που κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Χίο ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου».
Να σημειωθεί εξάλλου ότι στο ίδιο φύλλο του εντύπου του Επιμελητηρίου κεντρικό θέμα είναι η παρότρυνση να στηριχτούν στις προσεχείς εκλογές υποψήφιοι, ανεξάρτητα συνδυασμών, που είναι μέλη του επιμελητηρίου Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροPanchiakon Society of Pelineon – Annual Dinner Dance
Επόμενο άρθροΣήμα και θάλασσα