Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Με τον αραμπά πάει ο ΟΤΕ στη Χίο

Με τον αραμπά πάει ο ΟΤΕ στη Χίο

16

ΟΤΕ λέγεται το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στο Νομό Χίου. Χωρίς Adsl θύρες βρίσκονται τα κέντρα του ΟΤΕ σε Χίο, Θυμιανά και Βροντάδο.

Οι περιοχές Βροντάδου και Θυμιανών (Καρφάς, Θυμιανά, Νεοχώρι και τμήμα του Κάμπου) βρίσκονται εδώ και μήνες (τουλάχιστον από τον Οκτώβρη, όσον αφορά τις pstn γραμμές) χωρίς adsl γραμμές. Μάλιστα η πιθανότητα να αποκτήσουν νέες adsl γραμμές χάνεται στα βάθη του ορίζοντα καθώς ο ΟΤΕ δεν τα έχει στις άμεσες προτεραιότητές του.


Η πόλη της Χίου έχει μείνει χωρίς adsl θύρες για pstn γραμμές από τα μέσα του Δεκέμβρη. Τη στιγμή που ο ΟΤΕ μιλά για επενδύσεις, ευρυζωνικότητες και άλλα τέτοια και η Κυβέρνηση «προωθεί την ευρυζωνικότητα» με ημερίδες, συμπόσια, συνέδρια και γενικώς «λόγια του αέρα» που κοστίζουν μηδέν (και προσφέρουν μηδέν) σε ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου δεν μπορεί ένας άνθρωπος να βάλει μια ρημάδα adsl.


Μετά βέβαια γράφουν κατά καιρούς οι εφημερίδες ότι «διευρύνεται το ψηφιακό χάσμα» με την υπόλοιπη Ευρώπη. Και όντως διευρύνεται αφού εν έτει 2007 ο κυρίαρχος πάροχος, ο ΟΤΕ, δεν μπορεί να βάλει όχι τα 28Μbps που έχουν από χρόνια οι Ευρωπαίοι (π.χ εταιρεία FREE, στη Γαλλία) αλλά ούτε καν το ένα τεσσαρακοστό αυτής της ταχύτητας, τα 768 Κbps.

Αλλά δυστυχώς από ότι φαίνεται ο ΟΤΕ χρησιμοποιεί αυτή την ανεπάρκεια του για να υπονομεύσει τον ελεύθερο ανταγωνισμό, αφού σε πελάτες που ζητάνε να μάθουν πότε επιτέλους θα μπουν adsl γραμμές στην περιοχή τους, τους προτρέπει να εγγραφούν σε θυγατρικές internet του ΟΤΕ γιατί, όπως λένε οι υπάλληλοί του, “αν μαζευτείτε καμιά 20αρια θα πιεστεί ο ΟΤΕ να βάλει adsl” Δηλαδή «γίνετε πελάτες μας, για να μας πιέσετε και ίσως να σας πουλήσουμε!!!!!» Ιστορίες τρέλας στην ελληνική περιφέρεια ενώ οι μεγαλοσχήμονες ανακοινώνουν και ξανα-ανακοινώνουν μεγαλεπήβολα σχέδια για την είσοδο της χώρας στην «κοινωνία της γνώσης».

Διαφήμιση