Αρχική Νέα Τοπικά Ενωση Καταναλωτών Χίου: για τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα εταιρειών

Ενωση Καταναλωτών Χίου: για τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα εταιρειών

34

 Ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί κάθε Ελληνική οικογένεια θίγει σήμερα η Ένωση Καταναλωτών Χίου, δίνοντας σαφείς οδηγίες για το πώς πρέπει να το χειριστούμε, καθώς είναι πολύ εύκολα να πέσεις θύμα των πιεστικών συνήθως τηλεφωνημάτων από εταιρείες τηλε-πωλήσεων.
«Πολλές οι καταγγελίες από Χιώτες Καταναλωτές για τα ενοχλητικά τηλέφωνα που δέχονται, τόσο από τράπεζες για αγορά πιστωτικών καρτών, τόσο και από Εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας για αγορά συμβολαίου, αλλά και από εταιρείες πώλησης αγαθών από απόσταση.
Σε ώρες κοινής ησυχίας, ο χτύπος του τηλεφώνου ενοχλητικός, ο υπάλληλος επίμονος, κουραστική η φωνή του, επίμονος ο τόνος του.
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο καταναλωτής πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, να μη μπαίνει στη διαδικασία συζήτησης, να απαντά με τόνο έντονο και επικριτικό. Η οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία, με τον καταναλωτή, με σκοπό την ενημέρωση του και τη μελλοντική του συνεργασία με τον πάροχο, που καλεί, πρέπει να είναι σαφής και κατανοητή.
Η αναμονή, για τη σύνδεση, δεν είναι ευθύνη του καταναλωτή και δεν πρέπει να χρεώνεται, ενώ ακούει ηχογραφημένα μηνύματα του τύπου «είστε σε γραμμή προτεραιότητας κλπ».
Απαγορεύεται η γνωστοποίηση των προσωπικών στοιχείων των καταναλωτών ακόμα και σε συνεργαζόμενες ή θυγατρικές των παροχών εταιρείες.
Η σύμβαση από απόσταση είναι άκυρη υπέρ του καταναλωτή, εάν πριν από τη σύναψη της, ο καταναλωτής δεν ενημερώθηκε με τα μέσα της χρησιμοποιούμενης τεχνικής επικοινωνίας κατά τρόπο ευκρινή, σαφή και κατανοητό.
Απαγορεύονται να αποστέλλονται ή να παρέχονται στον καταναλωτή αγαθά ή υπηρεσίες χωρίς προηγούμενη σχετική παραγγελία του. Η μη απάντησή του καταναλωτή δε συνιστά συναίνεση ή σιωπηρή αποδοχή της σχετικής συναλλαγής εκ μέρους του.
Ας δώσουμε όλοι μαζί ένα τέλος σ’ αυτή την ταλαιπωρία, υπενθυμίζουμε ότι οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται για ενημέρωση, παράπονα και καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520 όπως και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων».

Διαφήμιση