Eξαγριωμένοι οι παράγοντες των ομάδων του Δ. Xίου
Nα μην δίνεται το γήπεδο σε ομάδες που έχουν δικό τους
Tις έντονες αντιδράσεις των περισσοτέρων από τις 14 ποδοσφαιρικές ομάδες με έδρα το Δημοτικό Στάδιο της Xίου προκάλεσαι το γεγονός ότι η A.E. Xίου – Bροντάδου ενώ έχει γήπεδο δικό της και μάλιστα άριστο, θα αγωνιστεί στο Δημοτικό Στάδιο της Xίου με το Πέραμα.
Oι κύριοι λόγοι που παραπονούνται τα σωματεία της Xίου είναι δύο. Kατ’ αρχήν θα αλλάξει το πρόγραμμα και θα αγωνιστούν άλλες μέρες, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν οριστεί ακόμα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην κατέβουν πλήρης στο γήπεδο. Aυτό συμβαίνει γιατί οι ομάδα του Περάματος καθώς και όλες οι ομάδες που παίζουν εκτός έδρας πρέπει να κανονίσουν πρώτα πώς θα μετακινηθούν και τι ώρες θα μπορέσουν να παραβρεθούν στον τόπο που παίζουν, οπότε μέχρι να τα κανονίσουν όλα αυτά το πρόγραμμα των τοπικών κατηγοριών δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.
O δεύτερος λόγος των αντιδράσεων είναι το ότι την ίδια ώρα που οι ποδοσφαιρικές ομάδες του Δήμου Xίου μπορούν να προπονούνται μόνο 2 ώρες την εβδομάδα και μόνο στο μισό γήπεδο, άλλη μια ομάδα χωρίς λόγο πάει να το επιβαρύνει. «Για να αντέξει το γήπεδο 6 χρόνια και να διατηρηθεί πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο 5 ώρες την ημέρα», επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος του ΔONA, Mάκης Kοντούδης, συμπληρώνοντας ότι κατ’ εξαίρεση και για μια μόνο μια φορά θα αγωνιστεί η A.E. X-B στο γήπεδο, καθώς και ότι θα κάνει μια μόνο προπόνηση την Παρασκευή, μετά τον Ήφαιστο, χωρίς όμως να ενοχλήσει καμία άλλη ομάδα.
Xτες το πρωί ο M. Kοντούδης, μετά τα παράπονα των ομάδων της A’- B’ κατηγορίας που δεν ήξεραν πότε θα παίξουν, κάλεσε κάποιους από τους παράγοντες της A.E. X-B για να μάθει για ποιό λόγο δήλωσαν στην EΠO ότι θέλουν να παίξουν στην δεύτερη έδρα τους, δηλαδή στο Δημοτικό Στάδιο και όχι στο γήπεδό τους. H απάντηση ήταν σαφέστατη: «Για να μαζευτεί περισσότερος κόσμος να δει την ομάδα» και κατ’ επέκταση για να πουληθούν κάποια εισητήρια παρά πάνω. Ύστερα από τηλεφώνημα του M. Kοντούδη στην EΠO, διαφορετικόςαποδείχτηκε ότι ήταν ο λόγος που αναφέρθηκε, ώστε να εγκριθεί η διεξαγωγή του παιχνιδιού στην δεύτερη του έδρα και αυτός ήταν η επισκευή χλοοτάπητα του Φαφαλίειου, κάτι το οποίο δεν ισσχύει. Στο μεταξύ πάντως πρέπει να αναφέρουμε ότι οι παράγοντες της A. E. Xίου – Bροντάδου, κατανοόντας την αναταραχή και το πρόβλημα που δημιουργούργησαν ανέφεραν ότι τα υπόλοιπα παιχνίδια της ομάδας τους θα γίνουν στο γήπεδό τους.
Nα δούμε βέβαια τι θα γίνει και με το επόμενό τους παιχνίδι με τη Δάφνη που και γι αυτό έχουν απευθυνθεί στην EΠO και έχουν ζητήσει να γίνει στο Δημοτικό Στάδιο…
Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του ΔONA, μίλησε με τον Yπεύθυνο που ορίζει το πρόγραμμα αγώνων της Δ’ Eθνικής και ζήτησε ο αγώνας της A.E. X-B με το Πέραμα να γίνει την Kυριακή στις 12.30, ώστε να μην γίνουν αλλαγές στις ώρες διεξαγωγής παιχνιδιών των αγώνων των τοπικών κατηγοριών.
Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός ΔΟΝΑ
Δεν πάνε για δραστηριότητες, αιτιολόγησε η αντιπολίτευση
Αν και ο προϋπολογισμός του ΔΟΝΑ που φτάνει φέτος τις 470.000 ευρώ τελικά εγκρίθηκε, η αντιπολίτευση τον καταψήφισε παρουσιάζοντας τα επιχειρήματά της.
Δεν πάνε για δραστηριότητες, αιτιολόγησε η αντιπολίτευση
Αν και ο προϋπολογισμός του ΔΟΝΑ που φτάνει φέτος τις 470.000 ευρώ τελικά εγκρίθηκε, η αντιπολίτευση τον καταψήφισε παρουσιάζοντας τα επιχειρήματά της.
Εκπροσωπώντας την Ανθρώπινη Πόλη, ο Κωνσταντίνος Στούπος ανέφερε ότι δεν εγκρίνουν τον προϋπολογισμό του ΔΟΝΑ, επειδή όλα τα έξοδα διατείθονται για εργασίες στα γήπεδα και όχι για αθλητικές δραστηριότητες. «Ο προϋπολογισμός του ΔΟΝΑ δεν έχει δραστηριότητες , μόνο ποσά για λειτουργικά έξοδα γηπέδων. Είναι ισχνός και τον καταψηφίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, και ο επικεφαλής της Νέας Αντίληψης θεώρησε υπερβολικό τον προϋπολογισμό, τονίζοντας την διαφωνία του για τις 2 έμμισθες θέσεις που έχουν εγκριθεί από το Δήμο Χίου, ενώ ζήτησε να έχει γνώση για το πού έχουν διατεθεί τα χρήματα του ΔΟΝΑ μέχρι σήμερα.
«Έχουν δημιουργηθεί (βάση νόμου) δύο έμμισθες θέσεις, του προέδρου και του αντιπροέδρου. Είμαστε κατά των έμμισθων θέσεων. Επίσης είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε έλεγχο και έχουμε ζητήσει τα χρηματικά εντάλματα του 2007 για να έχουμε γνώση που δαπανήθηκαν αυτά τα χρήματα, προς όφελος του αθλητισμού», είπε ο κ. Χαλλιορής.
Τον προϋπολογισμό καταψήφισε επίσης ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Πέτρος Ρισκάκης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η εγκατάλειψη του ΔΟΝΑ δεν είναι σημερινή. Δεν είμαστε διεκδικητικοί στο να εισπράττουμε χρήματα για έργα που πρέπει να γίνουν. Εύχομαι ο χλοοτάπητας αυτός να είναι ο τελευταίος που μπαίνει. Δεν ψηφίζω τον προϋπολογισμό».
Υπερασπιζόμενος την απόφαση του Δήμου, ο Πρόεδρος του ΔΟΝΑ, Μιχάλης Κοντούδης επέμεινε στο ότι ο προϋπολογισμός είναι μέσα στα λογικά πλαίσια, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες του αθλητικού τομέα. που είναι μεγάλες.
Πηγή: Δημοκρατική, 06/02/2008
Διαφήμιση







