Αρχική Νέα Τοπικά Τα αιτήματα της ΠΕΕΔΝΕ για τη ναυτική εκπαίδευση

Τα αιτήματα της ΠΕΕΔΝΕ για τη ναυτική εκπαίδευση

25

Να είναι σε διάλογο το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με την εκπαιδευτική κοινότητα και να φροντίζει ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την παραγωγή αξιόμαχων στελεχών της εμπορικής ναυτιλίας, ζητεί η Πανελλήνια Ενωση Εκπαιδευτικών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης.


Η κατάσταση στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, σύμφωνα με την ΠΕΕΔΝΕ, κάθε μέρα που περνάει γίνεται και χειρότερη, με αποτέλεσμα το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης, υλοποιώντας απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης, αποφάσισε να μην κατατεθούν βαθμολογίες του χειμερινού εξαμήνου και προκηρύσσει, κατά την εξεταστική περίοδο Φεβρουαρίου 2009, σαρανταοκτάωρη απεργία για την Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου.


Τα αιτήματα


Τα αιτήματα, τα οποία εγγράφως και προφορικώς έχει γνωστοποιήσει στους αρμόδιους του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας η ΠΕΕΔΝΕ, είναι:


1. Αμεση τροποποίηση του νόμου 3450/06 στο πνεύμα της πραγματικής αναβάθμισης των σχολών, με πρόβλεψη για την ένταξη των μόνιμων καθηγητών, την πρόσληψη του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού με μηνιαία αντιμισθία και τις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε ο νόμος να μπορεί να εφαρμοσθεί.


2. Αύξηση της ωριαίας αντιμισθίας για κάλυψη τουλάχιστον της εισοδηματικής πολιτικής των τελευταίων ετών. (Η ωριαία αντιμισθία είναι η χαμηλότερη σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης).


3. Πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις σχολές ναυτικής εκπαίδευσης κατάρτισης και επιμόρφωσης, συνυπολογίζοντας την ευδόκιμη εκπαιδευτική προϋπηρεσία των έκτακτων συναδέλφων.


Εν τω μεταξύ, «αξιοσημείωτη αδράνεια και αφάνεια» καταλογίζει στη λειτουργία του Ινστιτούτου Ναυτικής Κατάρτισης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε.», σχεδόν δυόμισι χρόνια από την ίδρυσή του, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ελπίδα Τσουρή. Σε ερώτησή της στη Βουλή προς τον ΥΕΝΑΝΠ, Αναστάση Παπαληγούρα, επισημαίνει ότι «το Ινστιτούτο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, μέσω του αρμόδιου υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες για την κατάρτιση των κατωτέρων πληρωμάτων, οι ειδικότητες των οποίων μαστίζονται από την ανεργία, αξιοποιώντας με τρόπο ευέλικτο και αποτελεσματικό τα διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια» και προσθέτει:


«Από τη μέχρι σήμερα πραγματικά αξιοσημείωτη αδράνεια και αφάνειά του, εύλογα είναι τα ερωτηματικά που ανακύπτουν για τη σκοπιμότητα ίδρυσής του, αλλά και για την παραγωγικότητα και το αντικείμενο απασχόλησης των στελεχών, που το απαρτίζουν, και, ειδικότερα, για το διοικητικό συμβούλιο, εάν λάβουμε υπόψη τις προβλεπόμενες μηνιαίες αποζημιώσεις». 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Διαφήμιση