Αρχική Νέα Τοπικά 3 πυρκαγιές -ευτυχώς μικρές- στις 10/7

3 πυρκαγιές -ευτυχώς μικρές- στις 10/7

9

Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας, ο Νομός Χίου για την 11-7-08  βρίσκεται στην  κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 4  (πολύ υψηλή).
Αυτό σημαίνει ότι κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός. Ο αριθμός των πυρκαγιών πιθανόν να είναι αρκετά μεγάλος αλλά, το κυριότερο, κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.

 

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη 10-7-08 είχαμε τις εξής πυρκαγιές:

– στις 12.25 ξέσπασε πυρκαγιά σε γεωργική έκταση  στην περιοχή της Καλαμωτής.
   Η πυρκαγιά κατεσβέσθη από 5 οχήματα με 10 άντρες και με 1 όχημα της ΕΜΧ αφού έκαψε 50  τετ.μέτρα ξηρών χόρτων.
   Πιθανή αιτία υπολοίματα καπνίσματος.
 
– στις 14.54 ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή των Θυμιανών.
   Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο την Ω/14.40 από 7 οχήματα με 14 άντρες και 7 άντρες πεζοπόρο τμήμα ενώ στην κατάσβεση πήραν μέρος και τα 2 οχήματα με εθελοντές του Δ.Ιωνίας.
  Από την πυρκαγιά κάηκαν 2 στρέματα γεωργικής έκτασης.
  Πιθανή αιτία  οι εργασίες κοπής μετάλων με τροχό.
  Ο υπαίτιος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και σχηματίζεται δικογραφία.
 
– στις 18.18 ξέσπασε τρίτη πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή του Ζυφιά του Δήμου Καμποχώρων.
  Η πυρκαγιά κατεσβέσθη άμεσα από το πυρ/κό όχημα του Δήμου Καμποχώρων και από 1 όχημα της Π.Υ. με 4 άντρες αφού πρόλαβε να κάψει 150 τετ. μέτρα ξηρών χόρτων.
Διενεργούνται προανακρίσεις για όλα τα περιστατικά.
 
 Θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες, σημειώνεται στο δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής, να αποφεύγουν τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες), ειδικά κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.
Υπενθυμίζουμε, επίσης ότι, από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ

Διαφήμιση