Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Α. Μιχαηλίδης: Ανάλγητη η πολιτική αποκλεισμού απόρων από συνταγογράφηση σε ιδιώτες

Α. Μιχαηλίδης: Ανάλγητη η πολιτική αποκλεισμού απόρων από συνταγογράφηση σε ιδιώτες

53

«Κοινωνικά ανάλγητο» χαρακτήρισε το μέτρο της απαγόρευσης συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων σε ανασφάλιστους ασθενείς από ιδιώτες ιατρούς, ο βουλευτής Χίοου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

“Ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, συνεχίζοντας την νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, με απόφασή του, απαγόρευσε την δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων και αναγραφή εξετάσεων σε ανασφάλιστους ασθενείς, από ιδιώτες ιατρούς.
«Το μέτρο αυτό που εφαρμόζεται από τις 15 Μαρτίου, αφορά 1,7 εκατομμύρια ανασφάλιστους, έχει πολλαπλές σοβαρές επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασθενών αυτών, αλλά και δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
«Αποστερεί αρχικά τους ασθενείς από τον θεράποντα ιατρό τους και τους υποχρεώνει να αναζητούν ένα ραντεβού στις δημόσιες δομές Υγείας, με τις τεράστιες αναμονές που υπάρχουν.
Έτσι καθίσταται αδύνατη η έγκαιρη συνταγογράφηση και οι ασθενείς αδυνατούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους», σημειώνει ο γιατρός στο επάγγελμα , βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε ζητήσει να αποσυρθεί άμεσα η ανάλγητη αυτή διάταξη και να στηριχθούν τα ευάλωτα άτομα με ουσιαστικά μέτρα στην τραγική συγκυρία που ζούμε», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση ΚΝΕ στο Ομήρειο: Τι συμβαίνει στην Ουκρανία
Επόμενο άρθροΓ. Κλιαμενάκης: Οι εργασίες στην οδό Ιωάννου Χρήστου έχουν σταματήσει (video)