Δηλώσεις στο χώρο του εργοταξίου της οδού Ιωάννου Χρήστου, στη δυτική πλευρά του αεροδρομίου Χίου, πραγματοποίησε το μεσημέρι ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κλιαμενάκης για να αποδείξει ότι οι εργασίες έχουν σταματήσει.
Αιτία όπως είπε το γεγονός ότι ο εργολάβος δεν έχει πληρωθεί, παρόλο που έχει καταθέσει λογαριασμό για τις εργασίες που έχει κάνει από τον προηγούμενο μήνα.
«Ο Δήμος Χίου έπρεπε να έχει κάνει τις απαιτούμενες διεργασίες ώστε να έχει εξασφαλιστεί η πίστωση», σημείωσε ο κ. Κλιαμενάκης που αναμένεται να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, 24/3/22.
Να σημειωθεί ότι η σύμβαση του έργου υπογράφηκε στις 26//2021, με χρονοδιάγραμμα εργασιών τους 14 μήνες.
Ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί προϋπόθεση για την επέκταση προς βορρά του διαδρόμου ελιγμών του αεροδρομίου της Χίου.
Να σημειώσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2020 είχε βγει έκπτωτος ο προηγούμενος ανάδοχος του έργου.