Αρχική Απόψεις Aρθρα Τα περίφημα λουτρά της Κεράμου, του Ν. Ροδίτη

Τα περίφημα λουτρά της Κεράμου, του Ν. Ροδίτη

385

ΚΑΡΦΙ από το Αιγαίο
Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 23/07/2017

Για το νησί της Χίου το καλοκαίρι και η τουριστική περίοδος ξεκινούν ουσιαστικά αυτές τις μέρες όπως γίνεται κάθε χρόνο! Είναι ένας προορισμός για όλα τα γούστα, ο ιδανικός τόπος θα λέγαμε για τις καλοκαιρινές διακοπές!
Της Χιοπολίτιδος Αγίας Μαρκέλλας σήμερα Σάββατο, εξού και το καλοκαίρι ξεκινάει τώρα!
Ας μείνουμε όμως στην βορειοδυτική Χίο, στο παρθένο αυτό κομμάτι του νησιού, είναι μια όμορφη περιοχή με ησυχία παραδείσου!Εκεί βρίσκονται και τα περίφημα ιαματικά λουτρά στα Αγιάσματα της Κεράμου! Σήμερα, στα Αγιάσματα είναι ένα σύγχρονο βερμπαλιστικό κέντρο! Τα δύο «αγιάσματα», ειδικότερα το θερμό ιαματικό νερό, σε συνδυασμό με το ανεπιτήδευτο περιβάλλον της καταπράσινης κοιλάδας των Αγιασμάτων και τις δραστηριότητες που μπορεί να αναπτύξει κανείς εκεί, συμβάλλουν στην ευεξία και χαλάρωση των επισκεπτών, μικρών και μεγάλων (όλης της οικογένειας). Με την ελπίδα ότι η φετινή χρονιά θα κινηθεί σε ανοδικούς ρυθμούς επισκεπτών ζουν στην περιοχή των Αγιασμάτων Κεράμου, όπου λειτουργεί το υδροθεραπευτήριο της περιοχής.
Η Μαρία Παπουλή, ιδιοκτήτρια της ταβέρνας που βρίσκεται στην περιοχή, αλλά και αντιπρόεδρος του φορέα διαχείρισης του υδροθεραπευτηρίου, είπε ότι την περσινή χρονιά την περιοχή επισκέφτηκαν ως χρήστες περί τους 4.000 πολίτες. Ενώ ο χώρος λειτουργεί με την στήριξη του Δήμου της Χίου, συγκεκριμένα ο τελευταίος πληρώνει τους 2 υπαλλήλους και κάνει τις όποιες επισκευές όταν χρειάζονται στο κτίριο.
Η υπάλληλος του υδροθεραπευτηρίου, Ευγενία Μαλλά, τόνισε ότι η θερμότητα νερού φτάνει έως 57 βαθμούς, ρυθμιζόμενο κατά την επιθυμία του λουόμενου, γεγονός που δρα θεραπευτικά σε σειρά μυοσκελετικών παθήσεων, αλλά γενικά σε όλες τις παθήσεις κάνουν πολύ καλό αυτά τα μπάνια!Η προσέλευση των λουομένων γίνεται κυρίως το τετράμηνο Ιούλιος – Οκτώβριος με τιμή εισόδου ανά μπάνιο 4 ευρώ κατ’άτομο. Να σημειώσουμε τελειώνοντας πως εκεί πηγαίνουν και βοηθούν εθελοντικά και άλλες κυρίες από μεράκι αλλά και από αγάπη! Η Χίος λοιπόν σας περιμένει για να βρείτε και την υγεία σας στα πανέμορφα Αγιάσματα της Κεράμου!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο4 Βήματα για να προσεγγίσουμε τα παιδιά μας, του Γ. Ξηντάρα
Επόμενο άρθροΕσβησε άμεσα πυρκαγιά γύρω από τη ΒΙΑΛ