Αρχική Νέα Τοπικά ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΙΟΥ: πρόταση για εορτασμό Πολυτεχνείου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΙΟΥ: πρόταση για εορτασμό Πολυτεχνείου

74

“47 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας που συγκλόνισαν την Αθήνα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα τον Νοέμβρη του 1973, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου συνεχίζουν να είναι επίκαιρα. Φέτος, έρχονται και πάλι να σμίξουν με τους σημερινούς μας αγώνες ενάντια στους πολέμους που σκοτώνουν και ξεριζώνουν τους λαούς, ενάντια στους σχεδιασμούς που απειλούν την ειρήνη.  Σμίγουν σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες έξαρσης της πανδημίας με τα σύγχρονα  συνθήματά μας και τις διεκδικήσεις  για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΙΟΥ που κάνει πρόταση για τον φετινό εορτασμό του πολυτεχνείου προς τα ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ.

“Σώπα, όπου να ‘ναι
θα σημάνουν οι καμπάνες.
Αυτό το χώμα
είναι δικό τους και δικό μας…….”

Γ. Ρίτσος

Από τον περασμένο Μάρτιο η κυβέρνηση  της ΝΔ έχει αφήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς «απροστάτευτους». Δεν πήρε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο ώστε να λειτουργούν όλα τα σχολεία με τα αναγκαία μέτρα προστασίας! Δεν εξασφάλισε διορισμούς εκπαιδευτικών και εύρεση αιθουσών, ώστε να λειτουργήσουν ολιγομελή τμήματα. Δεν πρόβλεψε τη διενέργεια μαζικών  δωρεάν τεστ κορονοϊού. Δεν έκανε προσλήψεις  για να υπάρχει το μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, καθώς και το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και των πρωτοκόλλων. Στη Χίο οι υποδομές υγείας, το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, βρίσκονται «στο κόκκινο».

Η πολιτική της κυβέρνησης δεν μπαίνει σε καραντίνα. Αντίθετα όλο αυτό το διάστημα πορεύεται με αποκλειστική επίκληση της ατομικής ευθύνης, βρίσκει την ευκαιρία να περάσει ένα σωρό αντιδραστικά μέτρα και νομοσχέδια για την παιδεία, τα εργασιακά δικαιώματα, τις διαδηλώσεις ενώ εντείνει τα μέτρα καταστολής.

Η επιλογή της κυβέρνησης  για το κλείσιμο των σχολείων αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της, αποτελεί ομολογία ότι δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε να μείνουν ανοικτά. Η απόφαση να πραγματοποιούνται τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αποκλείοντας ένα μεγάλο ποσοστό από την ισότιμη εκπαίδευση, αποδεικνύει την εγκληματική της πολιτική σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Τα εκατομμύρια που έχουν διαθέσει για την ψηφιακή-τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών έχουν πάει στις τσέπες των εργοδοτών και των μεγάλων επιχειρήσεων!

Τιμάμε το Πολυτεχνείο  και συνεχίζουμε  για να γίνει ο αγώνας που δίνουμε πιο αποτελεσματικός με βάση τις δικές μας ανάγκες.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, που επέλεξε μέσα σε συνθήκες πανδημίας και απαγορεύσεων, να εντείνει την καταστολή και τα μέτρα αυταρχισμού δε θα μας κάνει να σιωπήσουμε.  Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένουν ζωντανά και ανεκπλήρωτα, ενώ το ζήτημα της εξασφάλισης της υγείας για όλο το λαό είναι πιο έντονο από ποτέ. Το σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ» που βάφτηκε στις κολώνες του Πολυτεχνείου είναι τόσο επίκαιρο τη στιγμή που το ΝΑΤΟ παρελαύνει στο Αιγαίο, τη στιγμή που οι πόλεμοι συνεχίζονται. Θα τα φωνάζουμε ξανά και ξανά γιατί η χούντα μπορεί να ανατράπηκε όμως  το σύστημα που γεννά  κρίσεις,  πολέμους, εκμετάλλευση είναι εδώ!

Θα τα φωνάζουμε ξανά και ξανά ως απάντηση σε αυτούς που καλλιεργούν  τον εφησυχασμό μπροστά στα επικίνδυνα γεγονότα που εμπλέκεται η χώρα μας,  την υποταγή σε αυτούς που εξοντώνουν λαούς και ξαναμοιράζουν τις αγορές, για να μας πείσουν ότι οι “συμμαχίες” τους δήθεν θα μας προστατέψουν.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει πως ο γίγαντας λαός μπορεί να δείξει τη δύναμή του και μπορεί ενωμένος να ανατρέψει τα σχέδια των κυβερνήσεων.  Οι φοιτητές τον Νοέμβρη του ΄73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών. Έτσι και σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους για να μην πληρώσουμε εμείς για άλλη μια φορά.

Οι απειλές της κυβέρνησης και η απαγόρευση της πορείας στην Αθήνα δείχνουν ότι δε θέλουν να ακουστούν τα αντιμπεριαλιστικά μας συνθήματα. Μας θέλουν σιωπηλούς και φοβισμένους. Είναι πρόκληση να φορτώνουν τις δικές τους ευθύνες στις κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος που έχει αποδείξει ότι είναι πολύ πιο αξιόπιστο από την κυβέρνηση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων.

Παίρνουμε παράδειγμα από την ιστορία – Τιμάμε την επέτειο του Νοέμβρη και τους νεκρούς της φωνάζοντας δυνατά τα συνθήματά μας ακόμα και κάτω από τις μάσκες. Οι αγώνες μας δεν πρέπει να μπουν σε lockdown.

Στις 17 Νοέμβρη τιμάμε το Πολυτεχνείο σε ιδιαίτερες συνθήκες, οργανώνοντας τους φετινούς εορτασμούς τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Η συμβολική μας συμμετοχή θα είναι μια πρώτη απάντηση σε όσους θέλουν κλειστά στόματα και σκυμμένα κεφάλια. Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους θα υψώσουμε τη φωνής μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη μόρφωση, την υγεία, τη ζωή και τη δουλειά που μας αξίζουν.

Ο σύλλογός μας οργανώνει τις φετινές εκδηλώσεις και συμμετέχει συμβολικά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη και ώρα 6:30 μ.μ. στο Ηρώων των Πεσόντων με όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπίκαιρα τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, Σύλλογος φίλων και απογόνων ΔΣΕ
Επόμενο άρθροΣωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου