Αρχική Νέα Τοπικά Επίκαιρα τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, Σύλλογος φίλων και απογόνων ΔΣΕ

Επίκαιρα τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, Σύλλογος φίλων και απογόνων ΔΣΕ

50

“Κάλεσμα συμμετοχής, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, ώστε να τιμηθεί η 47η Επέτειος της Εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973”, απευθύνει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ( ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙΟΥ).
“Να τιμήσουμε τους νέους και τους εργαζόμενους που ξεπερνώντας το φόβο και αψηφώντας την τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή, όρθωσαν το ανάστημά τους στα όργανα της στρατιωτικής Χούντας, παλεύοντας για την Ελευθερία τους, για μόρφωση, ψωμί, δουλειά, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό και τον τόπο μας..
– Δε θα αποδεχτούμε, στο όνομα του “Lockdown” για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη σιωπή, την αδράνεια, τον εφησυχασμό, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ ξεδιπλώνει το σύνολο της αντιλαϊκής της πολιτικής.
– Όταν βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία, για να προχωρήσει τα δικά της βάρβαρα αντιλαϊκά σχέδια. Να επαναφέρει, με άλλο όνομα και μορφή, το Σπουδαστικό της ασφάλειας
– Όταν αξιοποιώντας την προβοκατόρικη δράση γνωστών περιθωριακών ομάδων, συκοφαντεί τους φοιτητές, τα συλλογικά τους όργανα και τους αγώνες τους.
Όταν σχεδιάζει να “βάλει χέρι” στο δικαίωμα των φοιτητών να οργανώνουν τη συλλογική τους πάλη, στους συλλόγους και τις λειτουργίες τους.
Γι’ αυτό και καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δώσουν, με τη συμμετοχή τους, συνολική απάντηση στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, στη λιτότητα, τον αυταρχισμό, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στα εμπόδια άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που είναι μέτρα θωράκισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Η προστασία της υγείας του λαού από τον κορονοϊό, δεν προασπίζεται με την “ατομική ευθύνη”, τα “lockdown” και την εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος Υγείας» αλλά απαιτείται αλλαγή πολιτικής.
Το σύνθημα του Πολυτεχνείου “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, ΕΞΩ οι ΗΠΑ – ΕΞΩ το ΝΑΤΟ”, παραμένει επίκαιρο 47 χρόνια μετά.
ΧΙΟΣ 15/11/2020″.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣωματείο Εμποροϋπαλλήλων- Ιδιωτικών υπαλλήλων: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έμπνευση για τους αγώνες του σήμερα
Επόμενο άρθροΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΙΟΥ: πρόταση για εορτασμό Πολυτεχνείου