Αρχική Νέα Τοπικά Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων- Ιδιωτικών υπαλλήλων: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έμπνευση για τους αγώνες...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων- Ιδιωτικών υπαλλήλων: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έμπνευση για τους αγώνες του σήμερα

42

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων με υπέρογκα πρόστιμα, προσπαθώντας να παρεμποδίσει τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, χρησιμοποιώντας προσχηματικά την πανδημία”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο που αναφέρει πως “οργανώνει και συμμετέχει συμβολικά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη και ώρα 6.30 μ.μ. στο Ηρώων των Πεσόντων τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας , (μάσκες, αποστάσεις) καταθέτοντας λουλούδια.

“Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε για την δημόσια υγεία ενδιαφέρεται, πόσο μάλλον την ανάδειξη των μηνυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, συνεχίζει η ανακοίνωση.
Το Σωματείο μας όλο το προηγούμενο διάστημα ανέδειξε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στο τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, που μας έφτασε στα χιλιάδες κρούσματα, τους δεκάδες νεκρούς και διασωληνωμένους καθημερινά.
Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν πήρε κανένα μέτρο για να λειτουργήσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια με ασφάλεια για τους μαθητές, φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς. Οι εργασιακοί χώροι λειτουργούν με βάση τα «πρωτόκολλα» των πολυεθνικών, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε κίνδυνο οι ζωές των συναδέλφων μας και των καταναλωτών.
Τις ευθύνες τους προσπαθούν να κρύψουν οι κυβερνόντες προβάλλοντας την ατομική ευθύνη σαν δικαιολογία. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να χρησιμοποιούν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Εφετείο για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, ως δικαιολογία για τη διασπορά του ιού, όταν εκατοντάδες ήταν (και συνεχίζουν να είναι) τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα.
Έχουμε μια κυβέρνηση, που συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, σκορπάει δισεκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους και ψίχουλα για να εξασφαλίσει την υγεία του λαού μας. Ακόμα και τώρα επιμένει να μη στελεχώνει τα Νοσοκομεία, να μην επιτάσσει πραγματικά τις ιδιωτικές κλινικές. Να μην παρέχει δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.
Κάτω από αυτές τις έκτακτες συνθήκες ο αγώνας για τη διασφάλιση της υγείας μας, της εργασίας και των δικαιωμάτων μας στους χώρους δουλειάς είναι επιτακτικά αναγκαίος.
Όταν μάλιστα η κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει, εκμεταλλευόμενη μάλιστα και τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, ένα νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα εργασιακών δικαιωμάτων, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ότι το νομοσχέδιο πρέπει εδώ και τώρα να αποσυρθεί. Αυτός ο αγώνας χρειάζεται να μαζικοποιηθεί και να αγκαλιάσει κάθε κλάδο στον ιδιωτικό τομέα.
Το δρόμο αυτό, σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, μας έδειξαν άλλωστε οι χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι σε όλη την περίοδο της αμερικανοκαθοδηγούμενης χούντας μέχρι την εξέγερση στις 17 Νοέμβρη 1973. Ξεπερνώντας ενδοιασμούς και φοβίες σήκωσαν το ανάστημά τους μπροστά στις φυλακίσεις, στους βασανιστές τους, στις εξορίες, στα τανκς. Άντεξαν εκείνα τα χρόνια, αντέχοντας στο χρόνο γιατί είχαν το δίκιο με το μέρος τους.
Τα συνθήματά τους «έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ», «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» ακουμπάνε και στο σήμερα, γιατί ακριβώς και σήμερα κουμάντο κάνουν αυτοί που έκαναν και τότε, οι εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Όλα αυτά τα χρόνια τα μηνύματα του Πολυτεχνείου και η πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία είναι «καρφί στο μάτι» των κυβερνήσεων και των υπηρετών του καπιταλισμού. Εμπνέει χιλιάδες νέους φωτίζοντας ανάμεσα σε άλλα την ειρήνη, την ασφάλεια και τη φιλία των λαών, σε αντίθεση με τους πολέμους, την προσφυγιά και τη φτώχια. Εμπνέει χιλιάδες για να πορευτούν το δρόμο του συλλογικού και ενωτικού αγώνα ενάντια στην ανεργία, τη μισή ζωή και τα αδιέξοδα που γεννά το σάπιο τους σύστημα.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν να ξηλώσουν από το εργατικό ταξικό κίνημα τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Στέλνουμε μήνυμα αγώνα και ανυπακοής και φέτος ακόμα περισσότερο που το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι συνυφασμένο με τον αγώνα μας για την προστασία της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας, κόντρα στην απαγόρευση, στην καταστολή και τη συκοφάντηση.
Το Σωματείο μας έδειξε με αίσθημα ευθύνης όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας ότι μπορεί να πάρει όλα τα υγειονομικά μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων μας. Οργανώνουμε και συμμετέχουμε συμβολικά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη και ώρα 6:30 μ.μ. στο Ηρώων των Πεσόντων τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας , (μάσκες , αποστάσεις ) καταθέτοντας τα λουλούδια μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέα δρομολόγια για ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ
Επόμενο άρθροΕπίκαιρα τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, Σύλλογος φίλων και απογόνων ΔΣΕ