Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αν. Μιχαηλίδης: Έλλειψη σχεδιασμού από την κυβέρνηση για τη στήριξη της σεισμόπληκτης...

Αν. Μιχαηλίδης: Έλλειψη σχεδιασμού από την κυβέρνηση για τη στήριξη της σεισμόπληκτης Σάμου

94

“Δέκα μέρες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας κ. Μητσοτάκη στην πολύπαθη Σάμο και ακόμη καμιά ουσιαστική βοήθεια δεν έχει φθάσει στο νησί. Η επικοινωνιακή φιέστα του κ. Μητσοτάκη που συνοδεύτηκε από άφθονες γενικόλογες εξαγγελίες και υποσχέσεις αποδείχθηκε μέχρι στιγμής κενή περιεχομένου”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

«Οι κάτοικοι της Σάμου, οι οποίοι είδαν τις ιδιοκτησίες τους να καταρρέουν και τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται, περιμένουν την ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση, η οποία ακόμη δεν έρχεται», σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης, που καταλογίζει έλλειψη σχεδιασμού στην κυβέρνηση.

«Από την πρώτη στιγμή, κατά την επίσκεψη των βουλευτών – Τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στο νησί, επισημάναμε την ανάγκη μετά την πρώτη λεπτομερή καταγραφή των ζημιών, να ακολουθήσει η εκπόνηση ενός συνολικού σχεδιασμού, αφενός για την άμεση και μεσοπρόθεσμη ενίσχυση των πολιτών και αφετέρου για την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν πληγεί. Υπογραμμίσαμε μάλιστα το γεγονός ότι στον σχεδιασμό αυτό η τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο. Μαζί με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, άμεσα να εκπονηθεί ένα συνεκτικό σχέδιο, του οποίου η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην άμεση χρηματοδότηση και υλοποίησή του.
Τα άμεσα βοηθήματα στα νοικοκυριά και η ικανοποιητική στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί δεν πρέπει να καθυστερήσουν άλλο. Οι νησιώτες της Σάμου, δοκιμάζονται πολλαπλά και έχουν ανάγκης άμεσης και ουσιαστικής στήριξης από την κυβέρνηση. Τα ζητήματα αυτά θα τα αναδείξουμε σύντομα στη Βουλή, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου», καταλήγει ο αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχαηλίδης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυντονιστική επιτροπή Χίου: Κατέθεσε μήνυση κατά των ΜΑΤ (video- δηλώσεις)
Επόμενο άρθροΛΑΣ Δήμου Χίου: Αντισεισμική προστασία τώρα, οι ανθρώπινες ζωές μετρούν