Αρχική Νέα Τοπικά Αν. Μιχαηλίδης: “Ελλιπής ο σχεδιασμός για τα εμβολιαστικά κέντρα στη Χίο”

Αν. Μιχαηλίδης: “Ελλιπής ο σχεδιασμός για τα εμβολιαστικά κέντρα στη Χίο”

31

“Ελλιπής και προβληματικός είναι ο σχεδιασμός των εμβολιαστικών κέντρων στη Χίο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής
του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη.

“Στην πρόσφατη εξαγγελία των εμβολιαστικών κέντρων, που προβλέπεται να λειτουργήσουν στη Χίο ελλείπει παντελώς η πρόβλεψη για τους κατοίκους της Βορειοδυτικής Χίου. Έτσι, μένει ουσιαστικά εκτός πρόσβασης στον εμβολιασμό μια μεγάλη γεωγραφική ενότητα με επίκεντρο τη Βολισσό, όπως τα χωριά της Αμανής και της δυτικής πλευράς του Πελινναίου. Οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των χωριών, αλλά και η ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολες της μετακινήσεις των κατοίκων που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Το πολυδύναμο ιατρείο της Βολισσού θα πρέπει άμεσα να καταστεί εμβολιαστικό κέντρο για τους ξεχασμένους κατοίκους της υπαίθρου”, αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και γιατρός εκφράζει την έκπληξή του γιατί όπως υποστηρίζει, “οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί περιλαμβάνουν εμμονικά στα εμβολιαστικά κέντρα και το Νοσοκομείο Χίου, τη στιγμή που γιατροί και εργαζόμενοι επισημαίνουν την αναστολή βασικών λειτουργιών του και την εν γένει οριακή κατάσταση στην οποία αυτό βρίσκεται.
Η πλήρης αξιοποίηση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στις οποίες η κυβέρνηση έχει αποδεδειγμένα αλλεργία, είναι μονόδρομος. Άλλωστε η αποστολή της είναι ταυτισμένη και με την παροχή τέτοιου είδους φροντίδας στους πολίτες. Φτάνει πια με τις «πρωτοτυπίες» και τους ακροβατισμούς στον χώρο της υγείας”, καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροRapid tests σε Ψαρά, Οινούσσες και Κ.Υ. Χίου και Πυργίου
Επόμενο άρθροΜέσα στο 2021 θα παραδοθούν οι νέες δομές προσφύγων – μεταναστών – Μήνυμα Ν. Μηταράκη