Αρχική Νέα Τοπικά Μέσα στο 2021 θα παραδοθούν οι νέες δομές προσφύγων – μεταναστών –...

Μέσα στο 2021 θα παραδοθούν οι νέες δομές προσφύγων – μεταναστών – Μήνυμα Ν. Μηταράκη

40

Με αναφορά στις πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω κορονοϊού και με τη διαβεβαίωση ότι μέσα στο 2021 θα παραδοθούν οι νέες δομές προσφύγων- μεταναστών στα νησιά, ο  Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης σημειώνει στο βιντεοσκοπημένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του:

“Φίλες & Φίλοι,

Το 2020 μας αφήνει με σκέψεις δύσκολες, ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, χάσαμε ανθρώπους, ζούμε ακόμα με ασφυκτικούς περιορισμούς. Η παγκόσμια κρίση του κορονοϊού αφήνει βαθύ το σημάδι της στη χρονιά που φεύγει, είναι ωστόσο θετικό ότι ο εμβολιασμός ξεκίνησε και είναι πλέον ορατό το τέλος της πανδημίας… Στο Μεταναστευτικό, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, το 2020 καταγράφηκε ως μία χρονιά – ορόσημο. Η δυσπιστία και η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών, μετά από πέντε χρόνια κρίσης, χάρη στην σκληρή δουλειά όλων των εργαζομένων στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, καθώς και όλων των συνεργατών μας, αρχίζουν να δίνουν τη θέση τους στην προσδοκία και τη συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα πράγματα αλλάζουν. Η μεγάλη μείωση των ροών, η επιτάχυνση στην έκδοση αποφάσεων ασύλου, η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, άλλαξαν ουσιαστικά και δραστικά την εικόνα που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια… Μέσα στη χρονιά που ξεκινά, το 2021, θα τελειώσουν και θα παραδοθούν επίσης όλες οι νέες δομές.


Τερματίζοντας την μεγάλη πίεση που δέχθηκαν οι πόλεις και τα χωριά μας. Προσφέροντας ασφάλεια σε όλους. Το 2021 θα είναι η χρονιά – ξεκίνημα της νέας εποχής στο Μεταναστευτικό, για τα νησιά μας και για τη χώρα. Μίας νέας εποχής με βασικά χαρακτηριστικά την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ της ελληνικής κοινωνίας και της Πολιτείας, την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, την ομαλή ένταξη, όσων επιθυμούν & δικαιούνται, στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Στον ίδιο σωστό δρόμο, με την ίδια συστηματική δουλειά και αισιοδοξία θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και το 2021 θα είναι η χρονιά – ξεκίνημα που χρειάζεται η Ελλάδα, για να αφήσει οριστικά πίσω το παρελθόν και να πάει επιτέλους μπροστά”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑν. Μιχαηλίδης: “Ελλιπής ο σχεδιασμός για τα εμβολιαστικά κέντρα στη Χίο”
Επόμενο άρθροΙκανοποίηση Περιφέρειας για έργα στο Βόρειο Αιγαίο- Στατιστικά στοιχεία