Αρχική Νέα Τοπικά Ικανοποίηση Περιφέρειας για έργα στο Βόρειο Αιγαίο- Στατιστικά στοιχεία

Ικανοποίηση Περιφέρειας για έργα στο Βόρειο Αιγαίο- Στατιστικά στοιχεία

28

Την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, παρουσιάζοντας τα σχετικά στατιστικά στοιχεία,  εκφράζει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.
«Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη, όπου η ανάγκη για υγεία, ποιότητα ζωής και εργασία τίθενται σε πρώτη προτεραιότητα, καταφέρνουμε με μεγάλη προσπάθεια και δύναμη να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στους πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου», σημειώνει ο κ. Μουτζούρης.
Συγκεκριμένα με την ολοκλήρωση του “δύσκολου έτους” (όπως το χαρακτηρίζει η Περιφέρεια, του 2020 και μόλις τρία έτη από την ολοκλήρωση του προγράμματος τα απολογιστικά στοιχεία της εκτέλεσης του Επιχειρησιακού προγράμματος Βορείου Αιγαίου οδήγησαν σε:
– ένταξη νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού ύψους 93,7 εκ. ευρώ ενώ μαζί με θετικά αξιολογημένα έργα για τα οποία θα εκδοθούν άμεσα αποφάσεις ένταξης το ποσό ξεπερνά τα 125 εκ. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατατάσσεται στην 7η θέση μεταξύ των 13ων Περιφερειών της χώρας.
– νέες συμβάσεις 48 εκ. ευρώ που κατατάσσουν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην 10η θέση μεταξύ των 13ων Περιφερειών της χώρας.
– νέες πληρωμές 31 εκ. ευρώ που κατατάσσουν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην 8η θέση μεταξύ των 13ων Περιφερειών της χώρας.
– ενώ το Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πέτυχε τους δημοσιονομικούς του στόχους στο μέγιστο δυνατό ποσοστό του και μάλιστα μεταξύ των 27 προγραμμάτων της χώρας κατέχει την 3η θέση σε επίπεδο επίτευξης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜέσα στο 2021 θα παραδοθούν οι νέες δομές προσφύγων – μεταναστών – Μήνυμα Ν. Μηταράκη
Επόμενο άρθροΒράβευση δασκάλου Αρ. Κελεπερτζή από την Ακαδημία Αθηνών (VIDEO)