Αρχική Πολιτισμός Τέχνες Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Μ. Σαρρή- Μπελλέ, γράφει η Τ. Γαΐλα

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Μ. Σαρρή- Μπελλέ, γράφει η Τ. Γαΐλα

197

Λαμπρή αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Σαρρή-Μπελλέ <τρέχει> με μεγάλη επιτυχία από τις αρχές του Δεκέμβρη στον εκθεσιακό της χώρο στη Βούλα.
Στην αναδρομική της έκθεση η δημοφιλής εικαστικός εκθέτει πλειάδα παλαιοτέρων έργων της αλλά και νέων έργων της με τεράστια θεματική γκάμα.

Φύση, ανθρώπινες σχέσεις και συναισθήματα, τοπία, πρόσωπα, έργα εμπνευσμένα από την ιστορία και τη μυθολογία, πρωτοποριακές και πρωτότυπες βραχογραφίες κλπ.

Η Μαρία με καταγωγή από τη Χίο πραγματοποίησε πρόσφατα στην γκαλερί Έρση στο Κολωνάκι ατομική έκθεση με τίτλο <Κήπος μυστικός>.
Στο βιογραφικό της μεταξύ των άλλων ατομικών της εκθέσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό συναντάμε εκθέσεις της σε Καναδά και Αυστραλία όπου όπως δηλώνει η ίδια μεγάλη απήχηση στο κοινό έχουν έργα της με θεματική από τη Χίο.

Έργα της με θέμα τη Χίο εκθέτει και σε αυτήν την αναδρομική της έκθεση.
Στις φωτογραφίες η τριλογία της <Χίος των Λεμονανθών>. Πρωταγωνιστές τα χωριά Αρμόλια και Κάμπος.

Η Μαρία υπηρετεί την τέχνη της ζωγραφικής σχεδόν μισό αιώνα αλλά ταυτόχρονα αισθητή είναι η παρουσία της και στο χώρο του παιδικού βιβλίου όπου πρόσφατα πρόσθεσε ακόμη ένα τίτλο στην εργογραφία της:
<Ο Κορωνοϊούλης>/, εκδόσεις ΚΑΜΠΥΛΗ.
Όπως μας δήλωσε με μεγάλη χαρά θα δεχτεί προσκλήσεις από Δημοτικά σχολεία για να το παρουσιάσει και να το διαβάσει δωρεάν στους μικρούς μαθητές.

Η επίσκεψη στην αναδρομική έκθεση της Μαρίας Σαρρή-Μπελλέ στον χώρο της στη Βούλα πραγματοποιείται μόνον κατόπιν συνεννόησης στο 697.441.6958 για προσωπική ξενάγηση από την ίδια την δημιουργό.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος Δεκεμβρίου.
Για τα ραντεβού σας και το email της κυρίας Σαρρή-Μπελλέ:
sarri-maria@hotmail.com

Για το chiosnews.com
Τασσώ Γαΐλα
Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΠΠΟΧΙ: Από το αντίγραφο του Ντελακρουά μέχρι το REX, Κουβέντα να γίνεται…
Επόμενο άρθροΠολιτική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τετάρτη 7/12 στο Ομήρειο