Αρχική Απόψεις Aρθρα Ανοικτή επιστολή: τρία χρόνια από την καταστροφική και φονική πυρκαγιά στη Σιδηρούντα

Ανοικτή επιστολή: τρία χρόνια από την καταστροφική και φονική πυρκαγιά στη Σιδηρούντα

118

Ανοικτή επιστολή που έχει ως αποδέκτη την Εισαγγελέα Χίου, μας απέστειλε μία από τις γυναίκες που τραυματίστηκε το αυγουστιάτικο βράδυ (25 προς 26/8/2016) που σημάδεψε το χωριό της Σιδηρούντας η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή.
Η κα Αρτεμη Καψύλη, ζητά “να υπάρξει κάθαρση, για να υπάρξει και λύτρωση στις ψυχές μας”, σημειώνοντας ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που μία συγχωριανή της έχασε τη ζωή της και η ίδια έπαθε σοβαρά εγκαύματα:

Προς την κα Εισαγγελέα Χίου
Αξιότιμη κα Εισαγγελέα, συμπληρώνονται τρία χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά στη Σιδηρούντα που σημάδεψε τη ζωή τη δική μου, αλλά και όλου του χωριού. Υπήρξαν θύματα, περιουσίες και φυσικός πλούτος καταστράφηκαν.
Μια γυναίκα κάηκε και εγώ ήμουν το δεύτερο πιο βαρύ περιστατικό όπου επέζησα μετά από μακρά νοσηλεία συνεχίζοντας το δύσκολο και βασανιστικό αγώνα της επιβίωσής μου.
Είμαστε πολίτες ενός κράτους που δεν κατάφερε να μας προστατεύσει, να μας σώσει, να αντιδράσει όπως όφειλε.Είναι υποχρέωση του κράτους έναντι των πολιτών του η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας τους.
Στην τραγωδία στο Μάτι πριν από ένα χρόνο η δικαιοσύνη ενήργησε άμεσα και αποφασιστικά. Οι προανακριτικές διαδικασίες προχώρησαν με ταχύτατους ρυθμούς και αποδόθηκαν κατηγορίες.
Στην περίπτωση της Σιδηρούντας γιατί υπάρχει αυτή η απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση τρία χρόνια μετά;
Δύο χρόνια πέρασαν μέχρι να παρθούν καταθέσεις από τους υπεύθυνους και τώρα στη συμπλήρωση του τρίτου χρόνου μπήκε ο πραγματογνώμονας Μετά από ΤΡΙΑ ολόκληρα χρόνια που όπως καταλαβαίνουμε όλοι το μέγεθος της καταστροφής στο χωριό δεν απεικονίζεται το ίδιο.
Ζητάμε από εσάς την ταχύτατη έκδοση του πορίσματος, διεκδικούμε την αλήθεια, την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστησαν τα θύματα και την απόδοση ευθυνών σε ΟΛΟΥΣ τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας.
Οφείλει η Δικαιοσύνη και η Πολιτεία να μας δώσει επιτέλους απαντήσεις και να αποδοθούν ευθύνες γιατί είμαστε πολίτες στο ίδιο κράτος και όχι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.
Πρέπει να υπάρξει κάθαρση, για να υπάρξει και λύτρωση στις ψυχές μας.
Με εκτίμηση
Καψύλη Άρτεμις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔεσμοί ανάμεσα σε Χίο και Κωνσταντινούπολη, του Ανδ. Μιχαηλίδη
Επόμενο άρθροΑ. Μιχαηλίδης για προσφυγικές ροές: αποσύρει η ΝΔ τις “ακροδεξιάς κοπής” θέσεις;