Αρχική Νέα Τοπικά Με σοβαρά εγκαύματα 64χρονη στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Σιδηρούντα

Με σοβαρά εγκαύματα 64χρονη στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Σιδηρούντα

37

Σοβαρός τραυματισμός 64χρονης γυναίκας στο χωριό Σιδηρούντα της Χίου. Από τη φωτιά που περί τις 5.00 το πρωί πέρασε μέσα από το χωριό, η Γεωργία Γυαλιά έπαθε σοβαρά εγκαύματα της τάξης του 70% και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Νοσοκομείο της Χίου.

Άμεσα αναμένεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών αφού η κατάσταση της υγείας της κρίνεται κρίσιμη.

Με ελαφριά εγκαύματα (10%) νοσηλεύεται επίσης στη Χειρουργική κλινική του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου η Άρτεμις Καψίλη, ενώ για την παροχή πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκαν τουλάχιστον 3 άτομα που έπαθαν ελαφριά εγκαύματα στην προσπάθεια τους να σβήσουν τη φωτιά.

Επίσης στο ίδιο χωριό κάηκε ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Να σημειωθεί ότι στο χωριό Σιδηρούντα, κάτοικοι μας εξέφρασαν έντονα παράπονα ότι τις τελευταίες 2 εβδομάδες είχαν προβλήματα στην υδροδότηση του χωριού με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να έχουν άδεια ντεπόζιτα και να μην μπορούν να καταβρέξουν τις αυλές των σπιτιών τους.

Σημαντικές ζημιές έχουν πάθει στην περιοχή οι μελισσοκόμοι αφού είναι μια περιοχή που την προτιμούν για τα μελίσσιά τους.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, 26 Αυγούστου, κοντά στο χωριό Κατάβαση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο με δύο κύρια μέτωπα. Το ένα νότια του χωριού Σιδηρούντα στη θέση Μετόχι και το δεύτερο στη θέση Αψηλές (πριν το χωριό Κατάβαση, στον οδικό άξονα Χίου- Βολισσού).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια! Επιτυχόντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ (ονόματα)
Επόμενο άρθροΑμεση κατάσβεση πυρκαγιάς στα Μαστιχοχώρια