Αρχική Νέα Τοπικά Ανοιξε… πανιά με το “Star Clipper» η κρουαζιέρα

Ανοιξε… πανιά με το “Star Clipper» η κρουαζιέρα

83

Η πρώτη από τις 10 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Χίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα. Πρόκειται για το ιστιοφόρο «Star Clipper» μήκους 111 μέτρων.
Προερχόμενο από το λιμάνι της Πάτμου, με 56 επιβάτες (κυρίως από τη Μ. Βρετανία, Γαλλία και ΗΠΑ) και 76 άτομα πλήρωμα έδεσε το πρωί της Τρίτης, 3/5, στο λιμάνι της Χίου και θα αναχωρήσει το απόγευμα με τελικό προορισμό λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

Οι 10 προσεγγίσεις θα γίνουν συνολικά από 3 κρουαζιερόπλοια, μικρού μεγέθους, αλλά το καλό είναι πως θα δένουν εντός λιμένα Χίου, μας είπε η υπεύθυνη από το γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, υποπλοίαρχος Λ.Σ. Ιωάννα Αφεντή.Ο ερχομός τους μεταφέρει ένα θετικό κλίμα στην τοπική αγορά, αν και πραγματική ανάσα για τα καταστήματα τουριστικών ειδών και όχι μόνο αποτελούν οι επισκέπτες από την Τουρκία. Όπως μας έλεγε επιχειρηματίας με γνωστά χιώτικα γλυκά κουταλιού, παρά την δυσμενή για αυτούς ισοτιμίας λίρας- ευρώ, ψωνίζουν και θυμίζουν… Έλληνες που ξοδεύουν στις διακοπές τους.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ERTNEWS.GR

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«Χαβιάρι και Φακές» στο ΟΜΗΡΕΙΟ, μια τρυφερή κωμωδία βουτηγμένη στην παρανομία, Θεατρική Ομάδα ΜΕΟΘ
Επόμενο άρθροΟινούσσες: Θεατρική παράσταση «Μαντώ, η ηρωίδα της Μυκόνου» (4-5 Μαΐου)