Αντιδράσεις από πλευράς δημοτικών παρατάξεων και συγκεκριμένα της “Συμμαχίας Αξιών” του Κώστα Τριαντάφυλλου και “Χίος Μπροστά” του Γιάννη Καραβασίλη για την ανακοίνωση από πλευράς Δημάρχου Χίου της πρόθεσης της Δημοτικής Αρχής να γίνει Κέντρο Ναυτοσύνης το REX.
Ακολουθούν οι ανακοινώσεις:
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΞΙΩΝ
Ο Δήμαρχος που δεν έδωσε μισό ευρώ για την ιατρική κάλυψη των ναυτικών στον Οίκο Ναύτου, ο Δήμαρχος που δεν δέχτηκε την ίδρυση Ναυτικού Μουσείου Καρδαμύλων, ο Δήμαρχος που δεν έκανε μισό βήμα μπροστά για το master plan του λιμανιού και δεν προχώρησε ούτε κατ’ ελάχιστον το Chios marine forum που έχουμε προτείνει εδώ και τέσσερα χρόνια, σήμερα εξήγγειλε την μετατροπή του εμβληματικού κτιρίου του Ρεξ, με δεσμευμένη πολιτιστική χρήση, δυνάμει Προεδρικού Διατάγματος,σε «Κέντρο Ναυτοσύνης Χίου»… Χωρίς σχέδιο, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πυξίδα.
Καμία αξιοπιστία, καμιά συνέπεια, κανένας προγραμματισμός. Κανένας σεβασμός στους ναυτικούς!
ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη, επόμενη εξαγγελία η δημιουργία διαστημικού σταθμού!
Στην προσπάθειά της να κρύψει την απραξία και την ανικανότητά της η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη αποκαλύπτει την άγνοιά της για τον σχεδιασμό, ένταξη και υλοποίηση έργων στο ΕΣΠΑ. Αναμενόμενο, καθώς έχει μείνει πίσω στο 1950 τότε που δεν υπήρχε ΕΣΠΑ παρά μόνο ο φίλος κομματάρχης – Υπουργός να δίνει κανένα ξεροκόμματο.
Προσπαθώντας κάτι να πει για τους ναυτικούς ο Δήμαρχος κ. Κάρμαντζης ψέλλισε ότι θα κάνει το REX κέντρο ναυτοσύνης!
Τι και εάν το ενταγμένο έργο αφορά σε «Αποκατάσταση και επανάχρηση του κινηματογράφου REX” με τελικό παραδοτέο ένα πλήρως λειτουργικό κινηματοθέατρο! Μάλλον θα σκέφτεται να στέλνει εκεί τους ναυτικούς και τους πολίτες για να βλέπουν μόνο ταινίες σχετικές με τη ναυτοσύνη!
Ο κ. Κάρμαντζης και η δημοτική αρχή των γονατογραφημάτων αντί σχεδιασμένων έργων δεν έχει σκεφτεί ποτέ ότι η περιοχή των Καρδαμύλων, του Βροντάδου είναι οι κυρίως ναυτογέννες περιοχές της Χίου; Δεν άκουσε ή μήπως άκουσε και έσπευσε να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα», τον πρόεδρο της Συκιάδας που ζήτησε επιτέλους ο Δήμος να αξιοποιήσει ίσως με σχετικό της ναυτιλίας αντικείμενο την περιουσία του στο Θόλος; (Για παράδειγμα την δημιουργία κέντρου ερευνών για ναυτιλιακά καύσιμα και τεχνολογίες στην ΕΕ ,δράση που είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και είχαμε αναδείξει τον Οκτώβρη του 2021 https://www.facebook.com/ChiosMprosta/photos/a.290814191819684/916371265930637/ )
Η Δημοτική Αρχή έχει προσαράξει στα ρηχά και δείχνει κάθε μέρα την ανικανότητά της να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ακόμη και έτοιμα έργα. Γνωρίζει ότι είναι λίγο πριν την πόρτα εξόδου από το Δήμο Χίου και προσπαθεί απελπισμένα να δείξει ότι κάτι κάνει μόνο με ανέξοδες εξαγγελίες. Και στην προσπάθεια αυτή το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο. Ως εδώ!
Σχετικά:
• Υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης ΑΠ 9017/2992/Α3 Ένταξη της Πράξης «Αποκατάσταση και επανάχρηση του κινηματογράφου REX» με Κωδικό ΟΠΣ 5021757 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» (ΑΔΑ:7ΑΥΤ465ΧΙ8-ΞΚΦ)
• Υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων ΑΠ 7018/Β3/1728 ,ΑΔΑ:9BM146MTΛΡ-MNX . Τροποποίηση είκοσι τεσσάρων (24) ενταγμένων Πράξεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της πρόσκλησης 083 «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ».