Αρχική Νέα Τοπικά Αντιδράσεις στη Βέσσα – Ζητούν να γίνουν τα έργα για τον βρεφονηπιακό...

Αντιδράσεις στη Βέσσα – Ζητούν να γίνουν τα έργα για τον βρεφονηπιακό σταθμό

67

Να γίνει ο βρεφονηπιακός σταθμός στη Βέσσα, «όπως εξ αρχής είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021», ζητά με παρέμβασή του ο πρόεδρος της Κοινότητας Βέσσας, Γιάννης Τώρας.

Εκφράζοντας ο Πρόεδρος της Βέσσας, την έντονη αντίδρασή του για τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Χίου, Γιάννη Ξενάκη, σε τοπικά ΜΜΕ ότι ο σχεδιασμός για βρεφονηπιακό σταθμό στη Βέσσα αλλάζει και πιθανόν να γίνει σε άλλη κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Μαστιχοχωρίων, αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή του:

Ξέχασε τη θεσμική ενημέρωση ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ.
“Αναφορικά με την σημερινή επικαιρότητα στο νησί μας και πιο συγκεκριμένα το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας της κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού της Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων, από την Τ.Κ. Βέσσας σε άλλη Τ.Κ. ήθελα να τονίσω τα εξής:

Ως Πρόεδρος της Τ.Κ. Βέσσας νιώθω σίγουρος ότι έχω καταστήσει σαφές σε όλους τους αρμόδιους, πως επιθυμώ το έργο αυτό να γίνει στη Βέσσα, όπως εξ αρχής είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021. Βλέπω όμως ότι η Δημοτική Αρχή εξετάζει εναλλακτικές λύσεις.

Ένα από τα ερωτήματα που μου δημιουργούνται είναι το γιατί τελικά να εξεταστεί αυτό το ενδεχόμενο. Θεωρητικά η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες της θα έπρεπε να διατηρούν στο μέγιστο επιτρεπόμενο βαθμό μία στάση πρόνοιας απέναντι σε τοπικές κοινότητες που “ξεψυχούν” καθημερινά και που ταλανίζονται από το δημογραφικό πρόβλημα, μιας και ο πληθυσμός τους έχει φθίνουσα πορεία σε ανησυχητικό βαθμό. Όμως μετά λύπης μου αντιλαμβάνομαι ότι πρακτικά αυτό δε συμβαίνει.

Άλλωστε αυτό θα έπρεπε να γίνεται για να «εξυπηρετούνται ανάγκες των δημοτών». Ποιων δημοτών όμως τις ανάγκες να εξυπηρετήσεις, όταν σε μερικά μόνο χρόνια θα υπάρχουν ουκ ολίγες (πρώην) τοπικές κοινότητες που πλέον δε θα έχουν ούτε ένα δημότη;

Ένα άλλο ερώτημα που μου δημιουργείται είναι το γιατί ο Πρόεδρος της Τ.Κ. για την οποία προορίζεται ένα έργο, να ενημερώνεται για το ενδεχόμενο αλλαγής της έδρας του έργου μέσα από δημοσιεύματα και συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα;
Εικάζω ότι η Δημοτική Αρχή βιάστηκε να εφαρμόσει μάλλον το νέο εκλογικό νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση των Κοινοτήτων και θεώρησε περιττή τη θεσμική ενημέρωση.

Τώρας Αντ. Ιωάννης
Πρόεδρος Τ.Κ. Βέσσας”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε ο εμβολιασμός στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ- επίσκεψη Μηταράκη, Αρκουμανέα
Επόμενο άρθροΑνοικτή συζήτηση για την οδική ασφάλεια από τη Χιακή Συμπολιτεία