Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ- επίσκεψη Μηταράκη, Αρκουμανέα

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ- επίσκεψη Μηταράκη, Αρκουμανέα

82

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων- μεταναστών στη ΒΙΑΛ, στη Χίο, πρόκειται να επισκεφθούν το πρωί της Παρασκευής, 4/6, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Από την Πέμπτη, 4/6, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στα ΚΥΤ Χίου, Λέσβου και Σάμου.
Στη Χίο, για το διήμερο έχει προγραμματιστεί ο εμβολιασμός 100 ατόμων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
Εστω και με καθυστέρηση έτσι, με βάση πότε ξεκίνησε ο εμβολιασμός στη χώρα μας, ξεκινά και στους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες είχε πραγματοποιηθεί ενημέρωση των προσφύγων- μεταναστών για τον εμβολιασμό και υπήρξε έντονο ενδιαφέρον. Μένει έτσι να φανεί και σε τι ποσοστό θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Εμβολιασμός με το μονοδοσικό
Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την προσφυγική κρίση-Philos».
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου οι κ.κ. Μηταράκης και Αρκουμανέας θα συνοδεύονται από στελέχη των δύο φορέων, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εφαρμογή των εμβολιασμών στο πεδίο.

Εμβολιασμοί σε ΚΥΤ και Δομές Φιλοξενίας
Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τη διάθεση των εμβολίων, θα εμβολιαστούν οι αιτούντες άσυλο σε Κω, Λέρο και στις πρώτες δέκα δομές στην ενδοχώρα.
Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα εμβολιάζουν κάθε Πέμπτη και Παρασκευή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτα γρανάζια της γραφειοκρατίας οι επιχειρηματίες στην παραλία Καρφά- ανακοίνωση Συλλόγου επαγγελματιών
Επόμενο άρθροΑντιδράσεις στη Βέσσα – Ζητούν να γίνουν τα έργα για τον βρεφονηπιακό σταθμό