Αρχική Νέα Τοπικά Αντιδρούν στην επιστροφή εργολάβου στην καθαριότητα του νοσοκομείου Χίου

Αντιδρούν στην επιστροφή εργολάβου στην καθαριότητα του νοσοκομείου Χίου

90

“Η Διοίκηση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου με την απόφασή της να επαναφέρει το καθεστώς των εργολάβων στην καθαριότητα κάνει πολλά βήματα πίσω”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ενώ και το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

“Πιστή στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, καταφεύγει και πάλι στο αμαρτωλό παρελθόν των μεσαζόντων, της ελαστικής απασχόλησης και της καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων, παραδίδοντας ένα καίριο κομμάτι της λειτουργίας του δημόσιου νοσοκομείου στα ιδιωτικά συμφέροντα”, αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης.
“Η Διοίκηση οφείλει σε κάθε περίπτωση να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους προχωρά στην επιλογή αυτή, και παράλληλα να δηλώσει τι θα πράξει με τους 22 εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση παρατάθηκαν για ένα χρόνο”, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Πράγματι ενώ με την ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπως πρώτη ανέδειξε η ιστοσελίδα astraparis.gr ο σχετικός διαγωνισμός είναι ύψους 452.200 ευρώ και φθάνει με τον ΦΠΑ στις 529.074 ευρώ, δεν γίνεται γνωστό ποιό είναι το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρουν ατομικά οι 22 εργαζόμενοι.

ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ: Επιστροφή σε καθεστώς γαλέρας

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, “καταδικάζει αυτή την απόφαση, συντάσσεται με τις απόψεις του ΣΕΣΝΟΧ και ζητά να παρθεί αυτή η απόφαση για την παράδοση της καθαριότητας του νοσοκομείου σε ιδιώτες πίσω. Ζητά να γίνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε όλα τα επίπεδα, λύση μοναδική και αποτελεσματική».

Συγκεκριμένα αναφέρει:
“Έτοιμη από καιρό η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου και πιστή στο πνεύμα της κυβέρνησης της ΝΔ «όλα στο σφυρί για τους ιδιώτες», παραδίδει την καθαριότητα του νοσοκομείου στους εργολάβους !!
Αφού έλυσε τα προβλήματα της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού έλυσε τα προβλήματα με το κτιριακό, αφού αντιμετώπισε όλα τα ζητήματα με τον κορονοϊό, φαίνεται ότι τη «μάρανε» το θέμα της καθαριότητας και επιστρέφει στο γνωστό καθεστώς γαλέρας που επικρατούσε για τους εργαζόμενους της καθαριότητας, όχι μόνο στο νοσοκομείο της Χίου, αλλά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Δεν είναι βέβαια κεραυνός εν αιθρία αυτή η ενέργεια, αφού είναι συνέχεια και συνέπεια της προηγούμενης κατάστασης με το καθεστώς ανασφάλειας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που τους μετέτρεψε σε εργαζόμενους με μπλοκάκι και ατομικές συμβάσεις , αντί της μονιμοποίησης τους σε έναν τομέα αιχμής για όλα τα δημόσια νοσοκομεία, όπως ήταν και τα αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της καθαριότητας.

Η κυβέρνηση λοιπόν της ΝΔ και οι διοικήσεις που ελέγχει πάνε ακόμα πιο πίσω σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση την όλη κατάσταση, επαναφέροντας τα εξοντωτικά ωράρια, τους πενιχρούς μισθούς των εργολάβων την απληρωσιά και τους γνωστούς εκβιασμούς. Όλα αυτά και με το πρόσχημα των αναρρωτικών αδειών που έκαναν χρήση εργαζόμενοι στην καθαριότητα!
Δηλαδή τι επιθυμεί η διοίκηση του νοσοκομείου;
Σιγή νεκροταφείου και το βούρδουλα του εργοδότη και της απόλυσης, τα μειωμένα δικαιώματα στο όνομα της καθαριότητας, αντί νέων προσλήψεων ή συμβάσεων;
Η ΕΓ του Ν Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει αυτή την απόφαση, συντάσσεται με τις απόψεις του ΣΕΣΝΟΧ τα και ζητά να παρθεί αυτή η απόφαση για την παράδοση της καθαριότητας του νοσοκομείου σε ιδιώτες πίσω!
Ζητά να γίνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε όλα τα επίπεδα, λύση μοναδική και αποτελεσματική!”

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου