Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Διαμαρτύρεται ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου για ενοικίαση κτήματος Νοσοκομείου

Διαμαρτύρεται ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου για ενοικίαση κτήματος Νοσοκομείου

64

Στην ενοικίαση του αγροκτήματος Παπαπαντελίδη, επί της οδού Ιωάννη Χρήστου, από το Νοσοκομείο Χίου, σε μεταφορική εταιρεία αντιτίθεται με ανακοίνωσή του ο Φιλοπρόοδος Ομιλος Κάμπου. Επισημαίνει ότι το αγρόκτημα 10 περίπου στρεμμάτων αποτελείται από γη υψηλής παραγωγικότητας, μία λιθόκτιστη κατοικία παραδοσιακού χαρακτήρα, μια αποθήκη – αμαξοστάσιο εποχής, καθώς, επίσης, και αξιόλογο μαγγανοπήγαδο και βρίσκεται στον Παραδοσιακό και Ιστορικό Τόπο του Κάμπου.
Στο έγγραφο που κοινοποιείται στους βουλευτές του Νομού, Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο, Δημοτικές παρατάξεις αλλά και Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων σημειώνεται:

“… Εκφράζουμε την λύπη μας για τους εξής λόγους:
1) Το αγρόκτημα βρίσκεται όπως αναφέραμε στον Παραδοσιακό Οικισμό του Κάμπου, ο οποίος επιπλέον είναι και Ιστορικός Τόπος με αποτέλεσμα να προστατεύεται από συγκεκριμένες διατάξεις.
2) Πέραν των συγκεκριμένων διατάξεων αναφερόμαστε και στην ηθική υποχρέωση του κάθε δημοσίου φορέα για την διαφύλαξη της ιστορικότητας του χαρακτήρα και των δυνατοτήτων της περιοχής, τα οποία κινδυνεύουν από ασύμβατες προς αυτόν χρήσεις γης, όπως η εγκατάσταση μιας μεταφορικής εταιρείας.
3) Θα είναι επιπλέον εφιαλτική η ιδέα της δημιουργίας ενός κακού προηγούμενου για όλη πια την περιοχή του Ιστορικού Τόπου στο μέλλον.
4) Ο προφανής κυκλοφοριακός φόρτος χωρίς την ανάλογη οδική υποδομή θα είναι επικίνδυνος.
Γι’ αυτούς τους λόγους καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη πράξη και καλούμε κάθε φορέα να αντιδράσει, ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους δράσεις στον Ιστορικό Τόπο του Κάμπου, που μοιραία ανοίγουν και τον δρόμο για την υποβάθμισή του”.

Διαμαρτυρία και πριν 10 χρόνια

Ανάλογη διαμαρτυρία είχε κάνει ο ΦΟ Κάμπου και στις αρχές του 2011 όταν η τότε Δημαρχιακή Αρχή σχεδίαζε να μετατρέψει το κτήμα σε χώρο συγκέντρωσης όλων των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων του Δήμου. Μάλιστα τότε υπήρχε και δικαστική διαμάχη μεταξύ Δήμου Χίου και νοσοκομείου για το ποιος είναι ο κύριος του κτήματος και πως θα μπορούσε να το αξιοποιήσει.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧιακή Συμπολιτεία: Kαταγγέλλει την Δημοτική Αρχή για επιλεκτική χρηματοδότηση τοπικών ΜΜΕ
Επόμενο άρθροΑντιδρούν στην επιστροφή εργολάβου στην καθαριότητα του νοσοκομείου Χίου