Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Απελπισία στη Θεσσαλία: Πλημμυρισμένα χωριά – Αγωνία στη Λάρισα για τον Πηνειό

Απελπισία στη Θεσσαλία: Πλημμυρισμένα χωριά – Αγωνία στη Λάρισα για τον Πηνειό

67

“Μάχη με τον χρόνο δίνουν, πλέον, τα σωστικά συνεργεία προκειμένου να εντοπίσουν και να διασώσουν εκατοντάδες εγκλωβισμένους που παραμένουν σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες σε χωριά και περιοχής που μετατράπηκαν σε λιμνοθάλασσες από την κακοκαιρία Daniel”, τονίζεται στο ρεπορτάζ της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.

Στο επίκεντρο της καταστροφής είναι η ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, με τα χωριά του Παλαμά να παραμένουν βυθισμένα και να εκφράζονται φόβοι ότι η πραγματική φρίκη θα αποκαλυφθεί όταν αρχίσουν να υποχωρούν τα νερά.

Είναι πολλές οι μαρτυρίες κατοίκων και εγκλωβισμένων για ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στα σπίτια και τις περιουσίες τους, ο αριθμός των αγνοούμενων δεν μπορεί να είναι αυτή τη στιγμή ακριβής και ενδεχομένως ο κατάλογος των θυμάτων να μεγαλώσει δραματικά.

Επισήμως η κακοκαιρία Daniel έχει κοστίσει τη ζωή σε έξι ανθρώπους, καθώς, χθες, εντοπίστηκαν τρεις ακόμη νεκροί.

«Δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο αριθμός των αγνοούμενων»
Για την τραγική κατάσταση στη Θεσσαλία μίλησε ο αρμόδιος περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, αναφέροντας ότι το βάρος των προσπαθειών πέφτει σε οκτώ χωριά της Καρδίτσας, όπου θα επιχειρήσου τα σωστικά συνεργεία με βάρκες, βαριά μηχανήματα και ελικόπτερα, ενώ επισήμανε ότι ορισμένα από τα χωριά δεν είναι προσεγγίσιμα.

«Είναι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στα χωριά και αυτή της στιγμή βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία των σπιτιών τους και περιμένουν να τους παραλάβουν διασώστες», πρόσθεσε, για να υπογραμμίσει ότι ο αριθμός των αγνοούμενων είναι άγνωστος.

Συναγερμός για τη στάθμη του Πηνειού, μηνύματα 112 στη Λάρισα
Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο της Θεσσαλίας είναι πλέον η περιοχή της Λάρισας, καθώς η στάθμη του Πηνειού ποταμού έχει ανέβει επικίνδυνα και τα νερά κατευθύνονται προς την περιοχή απειλώντας χωριά.

… Προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός αποφασίστηκε να σπάσουν αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης σε συνεννόηση με τους προέδρους των κοινοτήτων.
Ο δήμαρχος Λάρισας κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από το Κουτσόχερο, ενώ η διαδικασία εκκένωσης πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ.

Σε ορισμένα σημεία, άλλωστε, η στάθμη του Πηνειού έχει φτάσει έως και τα εννέα μέτρα.

Το πρωινό της Παρασκευής βρίσκει τη Λάρισα να ξυπνά μέσα αγωνία, ενώ τα νερά έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν σε τμήμα της συνοικίας του Αγίου Θωμά, καλύπτοντας δρόμους, αυλές σπιτιών και αυτοκίνητα.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑναβολή για τις 11 Δεκεμβρίου στη δίκη του πατέρα Αντώνιου
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναβολή εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου