Αρχική Νέα Τοπικά Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στη Χίο: Εγγυόμαστε αυτά που έχουμε

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στη Χίο: Εγγυόμαστε αυτά που έχουμε

121

Στρατιωτικά φυλάκια και μονάδες των ενόπλων δυνάμεων σε Χίο και Οινούσσες επισκέφτηκε την Πέμπτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, προερχόμενος από τη γειτονική Λέσβο.
Στα πλαίσια της παρουσίας του στη Χίο είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο και το Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

«Εγγυόμαστε αυτά που έχουμε», τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μιλώντας παράλληλα με θερμά λόγια για τη Χίο που είχε υπηρετήσει στην αρχή της στρατιωτικής του ζωής.


Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του συνοδευόταν από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη, καθώς και από τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου «ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 96 ΑΔΤΕ, όπου έλαβε χώρα ενημέρωση για τα τρέχοντα επιχειρησιακά θέματα και τις δραστηριότητες των Μονάδων της.


Επίσης επισκέφθηκε το στρατόπεδο ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΠΖ) ΚΑΤΟΥΝΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, το Παράκτιο Περιπολικό ΣΤΑΜΟΥ που ελλιμενίζεται μόνιμα στο λιμένα της Χίου, καθώς και τα Επιτηρητικά Φυλάκια ΠΑΝΑΓΙΑΣ και ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ όπου διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό ηθικό του προσωπικού.


Τέλος επισκέφθηκε στο αεροδρόμιο Χίου κλιμάκιο του Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΜΕΑ) ΠΗΓΑΣΟΣ καθώς και προσωπικό των ελικοπτέρων SUPER PUMA και UH-1H που έχουν αναπτυχθεί εκεί, καλύπτοντας ανάγκες κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, σε ότι αφορά τόσο στις αεροδιακομιδές επ΄ ωφελεία του ΕΚΑΒ, όσο και στις αποστολές Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και στο πλαίσιο περιπολιών για αποτροπή των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο».


Στο λιμάνι της Χίου, είχε επίσης ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου Ταξίαρχο Γεώργιο Κεβόπουλο και τον Λιμενάρχη Χίου Αντιπλοίαρχο ΛΣ Παντελεήμονα Βατούση, με τους οποίους συζήτησε θέματα της αρμοδιότητας τους με έμφαση στην άριστη σχέση και συνεργασία των υπηρεσιών τους με την 96 ΑΔΤΕ.

«Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στο στρατιωτικό προσωπικό εξήρε τις εργώδεις προσπάθειες που καταβάλει, έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση και αναφέρθηκε στον επαγγελματισμό, στην αποφασιστικότητα, στην διακλαδική λειτουργία και στην ευελιξία, παράγοντες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πρόσφατων προκλητικών υβριδικών και μη απειλών. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην αδήριτη απαίτηση πιστής τήρησης των οδηγιών που έχουν δοθεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου: αντιδρούν για ορισμό πειραματικού σχολείου
Επόμενο άρθροΣε αναβρασμό και πάλι για Νέα Δομή στο Θόλος- Λαϊκές Συνελεύσεις σε Συκιάδα, Λαγκάδα