Αρχική Νέα Τοπικά “Χίος Μπροστά”: Ζητά στοιχεία για τη συμφωνία μεταφοράς απορριμμάτων της Ικαρίας στα...

“Χίος Μπροστά”: Ζητά στοιχεία για τη συμφωνία μεταφοράς απορριμμάτων της Ικαρίας στα Πόδορα

42

Για «σιγή ιχθύος», στο θέμα της μεταφοράς απορριμμάτων από την Ικαρία, κατηγορεί τη δημοτική αρχή Δήμου Χίου η δημοτική παράταξη «Χίος Μπροστά».

Αφορμή η πρόσφατη εισήγηση του Δημάρχου Ικαρίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας, για υλοποίηση της μεταφοράς απορριμμάτων στη Χίο και η συμμετοχή του εν λόγω Δήμου στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων νομού Χίου (ΔΙΑΝΟΧ).
Παράλληλα έγινε γνωστό ότι υπάρχει παρόμοια συμφωνία με τον δήμο Φούρνων Κορσέων.

«Θέτουμε λοιπόν δημόσια τα ερωτήματα και καλούμε να απαντήσει», αναφέρει η παράταξη του Γιάννη Καραβασίλη. Ρωτά έτσι με ποια εξουσιοδότηση προς τη ΔΙΑΝΟΧ έχουν γίνει συζητήσεις για τη μεταφορά απορριμμάτων. Με ποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Χίου έλαβε θετική θέση για τη μεταφορά απορριμμάτων προς το ΧΥΤΑ της Βέσσας. Ζητά ενημέρωση για τη διεύρυνση της μετοχικής σύνθεσης της ΔΙΑΝΟΧ.
Επίσης ζητά να ενημερωθεί «με ποιες μελέτες προχωρούν οι όποιες συζητήσεις για μεταφορά επιπλέον απορριμμάτων προς το ΧΥΤΑ».

Απάντηση από τη ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε.
Αντί της Δημοτικής Αρχής εξέδωσε ανακοίνωση η ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε.. Σε αυτήν αναφέρεται στον σχεδιασμό που έχει η χώρα μας καθώς και στις υποχρεώσεις της στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η  ΔΙΑΝΟΧ «εκσυγχρονίζει την εγκατάσταση απορριμμάτων/υπολειμμάτων στη θέση Πόδορα και λειτουργεί ήδη Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων υλικών τεσσάρων ρευμάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης».
«…Η Χίος όχι απλά δεν θα γίνει σκουπιδότοπος αλλά αντίθετα θα είναι το κέντρο των εξελίξεων στη διαχείριση απορριμμάτων στο Βόρειο Αιγαίο. Με ανταποδοτικότητα, όφελος και φυσικά με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος στο μέγιστο βαθμό και την αξιοποίηση των απορριμμάτων. Οπως επιτάσσει ο Ευρωπαϊκός και ο Εθνικός Σχεδιασμός», αναφέρει η ΔΙΑΝΟΧ.

“Χίος Μπροστά”: Ευθύνες στο Δήμαρχο

Για το θέμα επανήλθε με νέα ανακοίνωση κατά του Δημάρχου Χίου, η δημοτική παράταξη του Γιάννη Καραβασίλη.
“Κρυμμένος πίσω από υπηρεσιακό παράγοντα της ΔΙΑΝΟΧ ο Δήμαρχος Χίου επιβεβαίωσε ότι με δική του αποκλειστική ευθύνη η Χίος προορίζεται να γίνει ο σκουπιδότοπος του Βορείου Αιγαίου”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι προτεραιότητες Περιφέρειας για έργα στη Χίο
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου για σωστή φύλαξη- χρήση απινιδωτών