Αρχική Νέα Οικονομία Χωρίς κήπους και υδροδότηση με το… δελτίο, τα προτεινόμενα μέτρα της ΔΕΥΑΝΧ

Χωρίς κήπους και υδροδότηση με το… δελτίο, τα προτεινόμενα μέτρα της ΔΕΥΑΝΧ

77

Οταν βρέχει δεν διαθέτουμε λιμνοδεξαμενές, τα μεγάλα έργα όπως το φράγμα του Κατράρη μοιάζει να… παραέγινε μεγάλο αφού δεν μπορεί να γεμίσει, το φράγμα Κόρης Γεφύρι ακόμα το περιμένουμε, το Σαραπιό αφέθηκε στη μέση.
Οι αφαλατώσεις που είχαν λύσει το πρόβλημα στο Βροντάδο σήμερα δεν επαρκούν και οι γεωτρήσεις έχει αποδειχτεί από την περίοδο της υφαλμύρωσης του Κορακάρη πως δεν είναι λύση.
Οι προτάσεις της ΔΕΥΑΝΧ, φέτος μια χρονιά με έντονη ανομβρία, περιγράφονται στο ακόλουθο δελτίο τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΥΑΝΧ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝΧ αποφάσισε λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας – λειψυδρίας να ενημερώσει τους δημότες τα εξής:
1. Τα αποθέματα νερού βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και σε ορισμένες περιοχές υπάρχει οριακή λειτουργία για την υδροδότηση των οικισμών, ακόμα και την περίοδο που διανύουμε.
2. Τα χωριά στα οποία δεν υπάρχουν γεωτρήσεις και στην πλειοψηφία τους υδροδοτούνται από επιφανειακά νερά, από λιμνοδεξαμενές, από φυσικές πηγές των οποίων το νερό συνεχώς μειώνεται και πιθανώς να εκλείψει τους επόμενους μήνες, θα πρέπει να μην φυτέψουν την φετινή χρονιά κηπευτικά και υδροβόρες καλλιέργειες διότι το νερό δεν θα επαρκεί ακόμα και για τις οικιακές ανάγκες.
Ως παράδειγμα αναφέρονται τα χωριά της Αμανής για τα οποία σε αυτή την περίπτωση ο μόνος τρόπος να υδροδοτηθούν είναι η μεταφορά νερού με υδροφόρα.
3. Σε ιδιοκτησίες όπου δεν υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι νερού, καλό θα είναι να προβλεφθούν και να τοποθετηθούν, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο.
4. Ζητούμε την συνεργασία και την κατανόηση όλων των κατοίκων του νησιού μας, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και το πρωτόγνωρο πρόβλημα της ανομβρίας-λειψυδρίας.
5. Τους επόμενους μήνες ανάλογα με τα προβλήματα που θα υπάρξουν, θα βγαίνει πρόγραμμα υδροδότησης ανά περιοχή.
6. Ως ΔΕΥΑΝΧ από τον μήνα Δεκέμβριο έχουμε ξεκινήσει τις προσπάθειες μας για να εξευρεθούν λύσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν όλους τους κατοίκους και τους πολλούς επισκέπτες του νησιού μας την καλοκαιρινή περίοδο. Οι προτάσεις μας έχουν δημοσιευθεί, είναι σε όλους γνωστές και εργαζόμαστε για την υλοποίηση τους με την βοήθεια και την συνεργασία των θεσμικών φορέων.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατανόηση του υπαρκτού αυτού προβλήματος και η συνεργασία όλων μας.
Το νερό είναι αγαθό και δεν πρέπει να λείψει από κανένα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλληλεγγύη για Όλους: Σιωπηρή διαμαρτυρία
Επόμενο άρθροΕκθεση Κόμικς “Ηλέκτρες του Κόσμου” σε Γυμνάσιο Βολισσού, ΦΟΒ, Μουσικό Σχολείο (video)