Αρχική Πολιτισμός Βιβλία Δανειστική βιβλιοθήκη στην Πλατεία Βουνακίου και στην Καλαμωτή

Δανειστική βιβλιοθήκη στην Πλατεία Βουνακίου και στην Καλαμωτή

96

Λογοτεχνικά βιβλία δωρεάν, προσφορά της Δημόσια Ιστορικής Βιβλιοθήκης «Κοραής», μπορούν να προμηθεύονται οι φίλοι του καλού βιβλίου.
Στην πλατεία Βουνακίου, την κεντρική πλατεία της Χίου, τοποθετήθηκε σε εμφανή σημείο κάτω από το σκεπασμένο χώρο της πλατείας μια μικρή Βιβλιοθήκη-ντουλάπα με λογοτεχνικά βιβλία ποικίλου ενδιαφέροντος.
«Προσφέρονται όλα δωρεάν.!!! Συμπολίτες και επισκέπτες μπορούν να την επισκεφθούν και να διαλέξουν» σημειώνεται στο δελτίο τύπου της Βιβλιοθήκης «Κοραής» για αυτή την πρωτότυπη ιδέα.


Μάλιστα εάν τα βιβλία λιγοστεύουν, θα συμπληρώνονται, ενώ καλούνται και οι πολίτες που επιθυμούν να “τροφοδοτούν” με δικά τους βιβλία την δράση αυτή. Τοποθετώντας στα ράφια της βιβλιοθήκης βιβλία, μόνο λογοτεχνικού περιεχομένου ή και παιδικά (επισημαίνεται επίσης ότι πρέπει να τοποθετούνται από τους ίδιους και όχι να αφήνονται σε κούτες απέξω).

Παρόμοια βιβλιοθήκη λειτουργεί ήδη στο χωριό Καλαμωτή, σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από τα χωριά Μεστά, Βολισσό και Καρδάμυλα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΨΑΡΑ: Βραδινή βόλτα στο νησάκι του Αϊ Νικόλα, γράφει η Τασσώ Γαΐλα
Επόμενο άρθρο“Γυναίκες”- πρωταγωνίστριες, παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μέλης Βυζανιάρη- Τσακού (video)