Αρχική Πολιτισμός Βιβλία “Γυναίκες”- πρωταγωνίστριες, παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μέλης Βυζανιάρη- Τσακού (video)

“Γυναίκες”- πρωταγωνίστριες, παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μέλης Βυζανιάρη- Τσακού (video)

134

Γέμισε το αίθριο του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», κυρίως με γυναίκες, στην πολύ ζεστή και όμορφη παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μέλης Βυζανιάρη – Τσακού «Γυναίκες» (εκδόσεις αλφα πι).

Η Πόπη Ποριώτη – Μιωτέρη, νηπιαγωγός και η Μάρω Βασιλακάκη – Ντούλου, πρώην πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου και πρώην συνάδελφος της συγγραφέως (και το σημειώνουμε αυτό γιατί έκανε μια μικρή αναφορά στη γνωριμία τους) μίλησαν για το βιβλίο αλλά και την συγγραφική δουλειά της Μέλης Τσακού.

Αποσπάσματα διάβασαν οι Μαρία Κουφοδόντη, εκπαιδευτικός, Μαρκέλλα Δημίδου, εκπαιδευτικός και η Ιάσμη Χαλλιορή, βιβλιοθηκονόμος ( η τελευταία με έντονη θεατρικότητα) που μας έκαναν γνωστές ορισμένες από τις ηρωϊδες- χαρακτήρες στις «γυναίκες».

Ιστορίες που έχουν μια κλωστή που συνδέει η μία την άλλη, αλλά και μια κοινωνιολογική προσέγγιση του κάθε χαρακτήρα, που μπορεί όπως είπε η Μέλη Τσακού να μην είναι η ειδική σε αυτό, αλλά που με απλά λόγια έδωσε απτές αλήθειες.

Στο τέλος η συγγραφέας υποσχέθηκε ότι στα επόμενα δύο βιβλία της έχει και άντρες ήρωες, αν και για όποιον έχει διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία της, αλλά και στις «γυναίκες» οι άντρες ως χαρακτήρες δεν απουσιάζουν. Και δεν θα μπορούσε άλλωστε με τον τρόπο που δομεί την πλοκή των ιστοριών της η Μέλη Τσακού.


Για όσες και όσους πήραν το βιβλίο το βράδυ της παρουσίασης υπήρχε μια μικρή «έκπληξη/ ανταπόδοση», όπως σημειώνει η Μέλη.
Ένα μπρελόκ φτιαγμένο από τη woodcrafts, της Φιλίας Γλύκα και του Γιώργου Κοτσιώρη.

Στο video που ακολουθεί μέρος από την παρουσίαση και την ανάγνωση αποσπασμάτων και από τη μέση περίπου ολόκληρη η ομιλία της Μέλης Βυζανιάρη- Τσακού.

Διαφήμιση