Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Δείτε τους πίνακες της Ελληνικής Επανάστασης αλλιώς, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας...

Δείτε τους πίνακες της Ελληνικής Επανάστασης αλλιώς, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας “Η Κυδιάντα”

174

Με μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) για φορητές συσκευές Android, συμμετέχει ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Λαγκάδας «Η Κυδιάντα», στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η εφαρμογή ενεργοποιείται στο χώρο του Ναυτικού Μουσείου Χίου και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Η Χίος τιμά το ’21. Από το ηρωικό παρελθόν στο ελπιδοφόρο μέλλον» του Δήμου Χίου

Με την εφαρμογή αυτή, οι χρήστες μπαίνοντας στο Ναυτικό Μουσείο Χίου και περνώντας μπροστά από έξι πίνακες που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση και την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας, έχουν τη δυνατότητα να τους δουν να ζωντανεύουν στις συσκευές τους, ενώ ταυτόχρονα παρέχονται με αφηγηματική μορφή (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) πληροφορίες για τα πρόσωπα, τα αντικείμενα και τα γεγονότα που εικονίζονται και το ρόλο που έπαιξαν στην έκβαση του αγώνα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κυδιάντας» ευχαριστεί θερμά το Δήμο Χίου για την υποστήριξη αυτής της δράσης, την Άννα Σιταρά και τον Γιάννη Γλύκα από το Ναυτικό Μουσείο Χίου για την άψογη συνεργασία τους, τον Ηλία Παπαδόπουλο για τη λήψη των φωτογραφιών και τους Κωνσταντίνο Πουλιανό και Τατιάνα Αμπεριάδου για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης εφαρμογής.
Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, στις 10.30 π.μ., στο χώρο του Ναυτικού Μουσείου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ φυγάδευση εικόνων από Κουρούνια στη Σφαγή της Χίου, γράφει η Ευγ. Ασλανίδη
Επόμενο άρθροΔιαγωνισμός φωτογραφίας για το Κάστρο της Χίου