Αρχική Green Life Διαδρομές Διαγωνισμός φωτογραφίας για το Κάστρο της Χίου

Διαγωνισμός φωτογραφίας για το Κάστρο της Χίου

212
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης (Ε.Ο.Δ) “το Κάστρο της Χίου ένας Χαμένος Παράδεισος” διοργανώνει ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας και προσκαλεί φωτογράφους κάθε επιπέδου (επαγγελματίες ή μη) να στείλουν φωτογραφίες με θέμα:

Τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Κάστρου της Χίου και του παραδοσιακού οικισμού του, φωτογραφίες που αναδεικνύουν τα αξιοθέατα, τα τοπία/φύση, την ιστορία, την αρχιτεκτονική, την καθημερινότητα.

Στόχος αποτελεί το να αναδειχθεί το Κάστρο της Χίου και ο παραδοσιακός οικισμός.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν μέχρι και τις 25 Ιουλίου 2021 για να παρουσιαστούν σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας σε χώρο εντός του Κάστρου, τον Αύγουστο ή μεταγενέστερα, σύμφωνα πάντα με τις επιδημιολογικές συνθήκες για τον COVID-19.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ΕΟΔ, οι φωτογραφίες θα μπορούν να αξιοποιηθούν από την εθελοντική ομάδα για προβολή του Κάστρου της Χίου και σε ενέργειες για την ανάδειξη του, με αναφορά πάντα στο όνομα του κάθε φωτογράφου.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό και την έκθεση φωτογραφίας είναι Δωρεάν.

Θα δοθούν συνολικά τρία βραβεία για τα οποία θα αποφασίσει κριτική επιτροπή.


ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ & ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 • Θέμα φωτογραφιών: Αναζητούμε λήψεις με δημιουργική προσέγγιση, που αποτυπώνουν τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Κάστρου της Χίου και του οικισμού του, αναδεικνύουν τα αξιοθέατατα τοπία/φύση, την ιστορία, την αρχιτεκτονικήτην καθημερινότητα.
 • Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι τραβηγμένες από εσάς.
 • Αριθμός φωτογραφιών: Μέχρι 4 φωτογραφίες εντός του γενικότερου θέματος που περιγράφεται παραπάνω.
 • Επεξεργασία:

Επιτρέπεται η ελαφρά επεξεργασία στον τομέα της φωτεινότητας, του κοντράστ, η χρωματική επεξεργασία, η μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη, η κατάτμηση (crop) της πρωτότυπης και οι λοιπές επεμβάσεις που βελτιώνουν την αισθητική της φωτογραφίας.
Δεν επιτρέπεται το μοντάζ (σύνθεση / κολάζ), ο μερικός αποχρωματισμός (splash) της εικόνας, η προσθήκη ψηφιακής κορνίζας και υπογραφής (watermark). Αποφύγετε υπερβολές όπως το ακραίο clarity. Προσπαθήστε να αναδείξετε τα όμορφα στοιχεία των λήψεων σας με αληθοφάνεια.

 • Ποιότητα φωτογραφίας: Μέγεθος αρχείου φωτογραφίας μεγαλύτερο από 2ΜΒ με ανάλυση 150-300 dpi
 • Είδος αρχείου: Ψηφιακή μορφή, (αρχείο JPG ή Tiff)
 • Μετονομασία αρχείων με το ονοματεπώνυμο σας σε λατινικούς χαρακτήρες με αύξων αριθμό (π.χ. ethelontikiomada 01.jpg, ethelontikiomada 02.jpg, ethelontikiomada 03.jpg ….κ.ο.κ)
 • Αποστολή φωτογραφιών με email ή wetransfer στο:

kastrochiou2021@gmail.com

Κείμενο email: Στο κείμενο του email θα πρέπει να αναφέρεται το:

 • Ονοματεπώνυμο του φωτογράφου
 • Ο αριθμός φωτογραφιών που αποστέλλονται
 • Τίτλος email: Φωτογραφικός διαγωνισμός για το Κάστρο της Χίου
 • Τηλέφωνο επικοινωνίας

OΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 • Με την υποβολή συμμετοχής στον Διαγωνισμό, ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται, αναγνωρίζει και εγγυάται ότι η υποβληθείσα φωτογραφία είναι πρωτότυπο έργο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από αυτόν, ότι η φωτογραφία δεν παραβιάζει δικαιώματα περί πνευματικής ή/ και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, τα ηθικά δικαιώματα των δημιουργών, το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή/προσωπικότητα, ή εν γένει δικαιώματα ή συμφέροντα τρίτων και ότι κανένας τρίτος δεν έχει κανένα δικαίωμα, τίτλο ή αξίωση επί της φωτογραφίας.
 • Με την υποβολή των φωτογραφιών ο υπογράφων δηλώνει πως έχει την συγκατάθεση όλων των προσώπων που απεικονίζονται στις φωτογραφίες του. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για πρόσωπα που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες.
 • Ο διαγωνιζόμενος συναινεί στην, επί αορίστου χρόνου, χρήση του ψηφιακού αρχείου της φωτογραφίας του που θα επιλεχθεί για την έκθεση, σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή, για ενέργειες προβολής του Κάστρου της Χίου και του παραδοσιακού οικισμού του, με προϋπόθεση την αναφορά του ονόματος του.

Ε.Ο.Δ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΕΝΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔείτε τους πίνακες της Ελληνικής Επανάστασης αλλιώς, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας “Η Κυδιάντα”
Επόμενο άρθροΚαι στα Καρδάμυλα η παράσταση “Συρματένιοι Ξεσυρματένιοι Ολοι- στη Χίο”